Presedintele Iohannis arata cu degetul. Cine este vinovat pentru prezenta penalilor la Ateneul Roman

actualitate

Presedintele Iohannis a declarat, luni, va Guvernul s-a ocupat de organizarea evenimentului de la Ateneul Roman, intrebat fiind cum vede prezenta penalilor Adrian Severin si Adrian Nastase printre invitatii de onoare.

„Evenimentul a fost pregatit de guvern, eu am fost invitat si ca atare am participat. Tinuta culturala a evenimentului a fost foarte buna. Nu as dori sa comentez acest lucru”, a declarat, luni, presedintele Iohannis.

Cristian Diaconescu, fost lider al PSD si fost ministru de Externe, afirma ca fostul puscarias Adrian Severin a fost instalat in loja oficiala la ceremonia de joi de la Ateneul Roman de catre Guvern. „M-am interesat si eu si pot sa va spun ca de la Guvern”, a declarat Diaconescu pentru Digi24.

Cristian Diaconescu a explicat ca organizarea unor astfel de evenimente este foarte bine pusa la punct in orice stat civilizat, prin urmare Severin nu a ajuns intamplator sa fie chiar in spatele lui Dancila. El a comentat ironic si prezenta fiului lui Dancila in loja oficiala.

„In primul rand, liderii europeni – care sunt si lideri mondiali, stiti bine, ca in lumea asta sunt trei puteri: America, China si Uniunea Europeana – sunt foarte atenti la astfel de detalii. Dar nu e nevoie, intre tari civilizate, ca ei sa fie atenti, pentru ca cei care organizeaza in mod normal cunosc acest tip de detalii. In al doilea rand, invitatiile s-au primit uninominal, deci fara insotitor. Faptul ca-ti aduci familia sa te vada si ei sau ei sa vada ce se intampla arata un anume tip de nivel”, a spus fostul ministru de Externe, mentionand ca sotul Angelei Merkel, de pilda, isi face foarte rar aparitia in public alaturi de cancelarul german.

Diaconescu a dezvaluit ca a primit confirmari de la Guvern ca puscariasul Severin a fost instalat alaturi de liderii europeni de care cineva de la varful Executivului, nu din Ministerul de Externe.

„Trebuie facuta aceasta precizare. M-am interesat si eu si pot sa va spun ca de la Guvern”, a mentionat Cristian Diaconescu.

„Foarte important: orice intra in cadrul principal, cum se spune – pentru ca nu au filmat numai romanii, au filmat toate televiziunile din lume – presupune o explicatie catre jurnalisti: cine sunt cei care se vad. Acreditatii de presa dintr-o delegatie oficiala stau langa jurnalisti si le ofera informatiile dorite: cine e dansul, cine e dansa etc. De ce? Pentru ca se presupune ca acele persoane au si niste oportunitati de bilaterale. Este foarte important de stiut ce-ar avea de spus cineva pe care nu-l cunoastem, in conditiile in care se afla la 10 cm de Tajani (presedintele Parlamentului European – n.r.) sau de Juncker (presedintele Comisiei Europene – n.r.)”, a punctat Cristian Diaconescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: