Presedintele Iohannis, declaratii in engleza si germana la Malta: „Am incredere in romanii mei”. Liderii UE discuta despre situatia din Romania

news

Presedintele Klaus Iohannis se afla la Malta, la un summit al liderilor Uniunii Europene dedicat crizei refugiatilor si relatiei dintre UE si noua administratie a SUA. Situatia tensionata sin Romania va fi, de asemenea, pe agenda liderilor UE.

„Situatia din Romania este destul de complicata si am sute de mii de romani de-ai mei in strada, trebuie sa gasim o solutie la aceasta problema si cred ca vom gasi una. Am incredere in romanii mei”, le-a declarat Iohannis, vineri dimineata jurnalistilor straini.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, principalele teme de pe agenda reuniunii vizeaza dimensiunea externa a migratiei si pregatirea reuniunii liderilor Uniunii Europene, care va avea loc la Roma, in luna martie.

Situatia din Romania ar putea fi insa si ea discutata de sefii de state prezenti la Consiliu. Iohannis a spus joi, intrebat de presa in legatura cu reactiile europene la modificarea Codurilor penale, ca „cu siguranta maine voi avea foarte multe discutii informale, fiindca oamenii vor vrea sa stie, vor dori sa stie ce se intampla in Romania”.

De altfel, la reuniune a ajuns deja si Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, care avertiza miercuri ca „lupta impotriva coruptiei trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata. Urmarim cu foarte mare ingrijorare evolutiile recente din Romania.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: