Presedintele Iohannis a expediat-o rapid pe Dancila de la Cotroceni. Cat a durat intalnirea cu premierul lui Dragnea

news

Intalnirea dintre Iohannis si Dancila a durat mai putin de o ora. Aceasta a inceput la ora 11.00 si s-a finalizat inainte de ora 12.00.

Deocamdata nu au fost facute declaratii de presa.

Premierul Viorica Dancila si ministrul de Externe, Teodor Melescanu, au ajuns impreuna, marti, la Palatul Cotroceni, pentru intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, pe tema politicii externe, inclusiv a relocarii ambasadei Romaniei in Israel.

La intalnire a participat si Ana Burchall, vucepremier responsabil pentru parteneriatele strategice ale Romaniei.

Spre deosebire de alte intalniri similare, Adminsitratia Prezidentiala nu prezentat imagini de la debutul intalnirii.

Presedintele Klaus Iohannis a invitat-o marti la Cotroceni pe premierul Viorica Dancila pentru consultari pe tema politicii externe, inclusiv a relocarii ambasadei Romaniei in Israel, seful statului precizand ca Dancila poate fi insotita de ministrii de resort. Initiativa sefului statului vine in contextul in care, in urma unei invitatii pe aceeasi tema adresata ministrului de Externe, Teodor Melescanu, prim-ministrul a precizat ca nu i s-a cerut acceptul pentru o astfel de discutie. Premierul Viorica Dancila a raspuns invitatiei la consultari adresate de seful statului, confirmand participarea la intalnirea programata la ora 11:00, la Palatul Cotroceni.

„Avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu evolutii recente din politica externa, in temeiul dispozitiilor art. 86 din Constitutie, va invit pentru consultari in data de 15 mai a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni. onsultarile vizeaza clarificarea unor aspecte ce tin de politica externa a Romaniei, inclusiv problematica relocarii ambasadei Romaniei din statul Israel, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita”, a scris seful statului in invitatie.

De asemenea, a precizat ca la aceasta intalnire Dancila poate fi insotita de ministrii de resort.

La randul sau, Viorica Dancila a confirmat participarea la discutiile cu presedintele.

„Domnule Presedinte, in cadrul dialogului interinstitutional, am primit invitatia dumneavoastra la consultari pe teme de actualitate de politica externa, respectiv recentele evolutii din Orientul Mijlociu si relatiile bilaterale ale Romaniei cu Statul Israel. Pe aceasta cale, confirm participarea”, a transmis ea

Initial, ministrul de Externe Teodor Melescanu a fost chemat la Palatul Cotroceni, marti, de catre presedintele Klaus Iohannis, pentru a-i da explicatii dupa ce Romania, alaturi de Ungaria si Cehia, a blocat o initiativa a Uniunii Europene lansata de Franta si de alte state membre UE, care critica relocarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. Seful statului spunea ca Guvernul nu s-a consultat cu el cand a actionat pentru blocarea declaratiei UE. Premierul Viorica Dancila a declarat, dupa sedinta BNP al PSD, ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa o sune daca vrea ca ministrul de Externe, Teodor Melescanu, sa mearga la Cotroceni, adaugand ca, ”daca isi va da acordul premierul”, ministrul va merge.

Seful statului a mai invitat-o pe Dancila la discutii pe tema conflictului Guvern – BNR, insa aceasta nu a dat curs invitatiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: