Presedintele Iohannis ii aduce la consultari pe liderii coalitiei pe tema grevei din invatamant. Ciuca si Ciolacu, de la ora 12.00 la Cotroceni

news

Presedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri, la Cotroceni, pe liderii coalitiei de guvernare pentru consultari pe tema grevei din invatamant, potrivit unor surse politice.

UPDATE Intalnirea are loc de la ora 12.00 la Palatul Cotroceni.

Marti, seful statului s-a intalnit cu o delegatie a liderilor sindicatelor din Educatie in contextul grevei generale declansate in invatamant.

Presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat, la intalnirea cu liderii sindicatelor din Educatie, disponibilitatea de a garanta, ca mediator, incheierea unui acord politic pentru rezolvarea revendicarilor salariale, a informat Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis le-a promis liderilor sindicatelor din Educatie ca se angajeaza sa gireze un acord intre grevisti si Guvern, au declarat marti sefii principalelor sindicate, care au discutat cu seful statului circa o ora, la Palatul Cotroceni.

Greva va continua insa si miercuri, a spus liderul FSLI, Simion Hancescu, care a precizat ca presedintele Iohannis ”a promis ca se va implica”.

Marius Nistor, liderul federatiei sindicale Spiru Haret, a afirmat ca discutia cu seful statului a fost „constructiva”

”Colegii nostri vor considera daca aceste promisiuni si angajamentele presedintelui pot duce la detensionarea acestui conflict”, a afirmat, la randul sau, Marius Nistor, citat de agentia news.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: