Presedintele Iohannis spulbera PSD: „Sunt partide care se comporta ca niste GASTI. Vor sa mituiasca electoratul”

politica

Klaus Iohannis a atacat foarte dur masurile promovate in Parlament de PSD privind cresterile salariale. El a catalogat aceste decizii ca „mituire” a electoratului.

„Partidele uneori nu se comporta ca niste partide politice, ci se comporta ca niste gasti. O gasca este un grup de oameni care vor sa-si castige un anumit avantaj, indiferent de metoda de abordare. Cred ca nu ne face bine transformarea partidelor in gasti, ci ne-ar face bine o intarire doctrinara, chiar daca multi politicieni considera ca este o viziune prea conservatoare, este din secolul trecut. O fi. De fapt nu-i din secolul trecut, e mult mai veche.

Dar fara sa ai un crez, fara sa definesti valorile dupa care te ghidezi, nu poti sa faci politica de succes. Poti sa faci politica de partid pe considerentul hai sa dam salarii ca vin alegerile, hai sa dam pensii ca vin alegerile si pe urma vedem cum o scoatem. Pur si simplu nu functioneaza.

Alegatorii, daca ati urmarit ultimele sondaje, sunt foarte nemultumiti de intreaba abordare politica. Toate sondajele din ultima vreme incep cu ce parere aveti despre directia in care merge Romania. Cam 70% sunt nemultumiti.

Pai si din acest motiv sunt nemultumiti, ca avem un Parlament care in prag de alegeri se comporta ciudat. Adica daca in timpul mandatului normal, pana sa ajunga sa dezbata o lege dureaza luni de zile, cateodata ani, in prag de alegeri propuneri care vizeaza domenii cheie trec in 2-3 zile.

Pentru neinitiat, este ciudat. Si cu atat mai ciudat este daca vezi ca, de fapt, vor sa mituiasca electoratul. Faptul ca vrei sa dai cu cateva saptamani inainte de alegeri anumite beneficii, este evident ca nu tine de ceea ce ar trebui sa faca parlamentul daca ar fi responsabil. Din acest motiv am spus ca acest Parlament a devenit populist, electoralist si mai bine stateau acasa in ultimele doua luni si isi pregateau campania”, a declarat Iohannis la o intalnire cu studentii de la stiinte politice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: