Presedintele Joe Biden a semnat o masura de cheltuieli pe termen scurt, evitand in ultimul moment o inchidere partiala a guvernului

externe

Joe Biden, masura de cheltuieli, termen scurt, inchiderea guvernului, evitare

Presedintele Joe Biden a semnat vineri o masura de cheltuieli pe termen scurt care mentine in functiune un set de agentii federale pana la 8 martie si un alt set pana la 22 martie – evitand oficial o inchidere partiala a guvernului care ar fi inceput sambata.

Masura le ofera legislatorilor mai mult timp pentru a elabora si adopta masuri de cheltuieli pentru a mentine guvernul federal in functiune pentru anul fiscal curent, care se incheie la 30 septembrie. Washingtonul a functionat cu o serie de masuri pe termen scurt, deoarece Congresul, asa cum face in mod obisnuit, nu a reusit sa adopte la timp proiecte de lege privind cheltuielile pentru intregul an.

„Acest acord bipartizan previne o inchidere daunatoare si ofera mai mult timp Congresului pentru a lucra la proiecte de lege de finantare pe un an intreg”, a declarat Biden, citat de Associated Press, dupa ce atat Camera Reprezentantilor, cat si Senatul au aprobat solutia temporara.  „Aceasta este o veste buna pentru poporul american. Dar vreau sa fiu clar: aceasta este o reparatie pe termen scurt – nu o solutie pe termen lung.”

Camera a actionat prima joi. Votul pentru aprobarea prelungirii a fost de 320-99. Acesta a depasit cu usurinta majoritatea de doua treimi necesara pentru a fi adoptat. Democratii au votat cu o majoritate covarsitoare pentru a evita o inchidere partiala. Dar votul a fost mult mai divizat in cazul republicanilor, 113 in sprijinul masurii si 97 impotriva ei. Senatul a luat apoi in discutie proiectul de lege si l-a aprobat in timpul unui vot de seara cu 77-13.

Saptamana viitoare, Camera si Senatul sunt asteptate sa adopte un pachet de sase proiecte de lege privind cheltuielile si sa le transmita presedintelui inainte de 8 martie. Apoi, legislatorii ar urma sa lucreze pentru a finanta restul guvernului pana la noul termen limita de 22 martie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: