Presedintele Joe Biden si consilierii sai cred ca „zilele lui Netanyahu in fruntea guvernului israelian sunt numarate”

externe

Joe Biden, avertisment, SUA, Israel, actiuni ofensive, Iran

Presedintele SUA, Joe Biden, si consilierii sai par sa considere ca zilele lui Benjamin Netanyahu in calitate de prim-ministru al Israelului sunt numarate, ca urmare a consecintelor razboiului din Gaza.

Biden i-a transmis acest lucru chiar si premierului, sugerandu-i lui Netanyahu, in timpul vizitei presedintelui in Israel luna trecuta, sa se gandeasca la lectiile pe care ar dori sa le transmita succesorului sau, relateaza Politico, citand doi inalti oficiali ai administratiei.

Un alt inalt oficial american spune ca asteptarile din cadrul administratiei de la Washington sunt ca Netanyahu ar putea ramane la putere doar pentru inca cateva luni sau pana cand se va incheia faza timpurie a incursiunii terestre a Israelului in Gaza.

In timp ce SUA incep sa se gandeasca la un scenariu post-Netanyahu, oficialii sai au purtat discutii cu presedintele Unitatii Nationale, Benny Gantz, care s-a alaturat guvernului dupa izbucnirea razboiului; precum si cu liderul opozitiei Yair Lapid si cu fostul prim-ministru Naftali Bennett, a declarat un fost oficial american pentru Politico.

Cei doi oficiali de rang inalt ai lui Biden spun ca administratia se teme ca Netanyahu isi leaga propriul viitor politic de razboi si ca ar putea actiona pentru escaladarea conflictului la un moment dat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: