Ce spune presedintele Klaus Iohannis despre SCHIMBAREA Guvernului Ponta

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la 100 de zile de la preluarea mandatului ca nu se asteapta de la „acest guvern sa devina mai eficient”.  El si-a manifestat si alte nemultumiri fata de Cabinetul Ponta.

„Guvernul nu s-a schimbat in esenta, decat in anumite pozitii care s-au eliberat datorita unor proceduri care nu au pus guvernul in niciun fel de lumina buna, si ma refer, de exemplu, la fostul ministru de finante, care este cercetat de procurori. Din acest motiv, a trebuit sa plece si a venit alta persoana in loc.

Nu astept de la acest guvern sa devina mai eficient. Cand va veni insa alt guvern este o intrebare care trebuie pusa in esenta partidelor politice si trebuie pusa in Parlament. Eu nu am de gand sa preiau rolul opozitiei. Eu raman si ma rezum la rolul de presedinte. Daca opozitia va reusi sa adune suficiente voturi pentru a trece o motiune de cenzura vom avea alt guvern. Daca nu va reusi, atunci vom avea alt guvern dupa alegerile parlamentare din 2016″, a declarat Klaus Iohannis.

Intrebat daca isi mai doreste un guvern „al sau”, presedintele a remarcat ca a fost ignorat de Victor Ponta in ce priveste dezbaterea pe Codul Fiscal.

„Cred ca orice presedinte isi doreste un guvern al lui. Dar dati-mi voie sa detaliez ce inseamna ‘al meu’ sau ‘al lui’. Este un guvern cu care poate sa lucreze efectiv, si formal, si informal, in toate problemele care privesc statul. De exemplu, ca sa nu ramanem doar in zona foarte teoretica, eu mi-as fi imaginat ca un guvern care vrea sa lucreze cu mine, inainte sa prezinte modificari semnificative la Codul Fiscal, vine la mine, mi le prezinta, le discutam si vedem cum se pot pune in practica. Or acest lucru nu s-a intamplat, cum si in alte chestiune Guvernul a considerat ca poate sa mearga mai departe fara sa se consulte cu presedintele. Nu doresc sa fac treaba Guvernului, cum nici nu doresc – poate ati observat – sa vad de treaba altuia, dar cred ca un guvern care doreste sa lucreze cu presedintele informeaza sau il consulta, de la caz la caz, pe presedinte in chestiuni care sunt importante pentru tara”, a punctat Iohannis.

El a negat ferm apoi ca i s-ar fi propus in timp anumite „targuri politice”: „Niciodata. Nici acum, nici inainte”.

In ce priveste negocierie liberalilor cu Mircea Geoana pentru o noua majoritate, el si-a manifestat speranta ca acestia vor fi „inspirati”. El a subliniat ca nu a avut nicio legatura cu Marian Vanghelie.

„E treaba PNL daca face alianta cu unii sau cu altii. Sper sa fie bine inspirati cand fac aliantele, iar in ce priveste pe primarul Sectorului 5, va spun ceva ce poate va surprinde: eu nu l-am intalnit niciodata pe domnul Vanghelie, nu are nicio cunostinta comuna cu mine prin care ar ajunge la mine si toata povestea eu am vazut-o ca pe o chestiune hilara. Daca vreti sa va dau un raspuns ultrasec: nici vorba!”, a incheiat presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: