Presedintele l-a acceptat pe Horodniceanu la sefia DIICOT. Ponta e satisfacut

news

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pe o perioada de trei ani, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Daniel-Constantin Horodniceanu a fost propus pentru aceasta functie, pe 9 aprilie, de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Pe 4 mai, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv numirii procurorului Daniel Constantin Horodniceanu in functia de procuror-sef al DIICOT.

Ulterior, seful statului a solicitat CSM, spre consultare, stenograma sedintei in care Daniel-Constantin Horodniceanu a fost intervievat si documentele avute in vedere la adoptarea hotararii prin care a fost avizata aceasta propunere.

Pe 13 mai, seful statului a anuntat ca a primit documentele cerute CSM si ca este multumit de acestea, aratand ca va lua o decizie cu privire la Horodniceanu saptamana aceasta.

Conform reglementarilor legale in vigoare, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror. Numirea se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Ponta: Nu il cunosc personal pe noul procuror-sef DIICOT, dar am incredere

Premierul Victor Ponta a transmis ca are incredere in noul procuror-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, chiar daca nu il cunoaste personal, si i-a urat un mandat de succes.

„Nu il cunosc personal pe noul Procuror Sef al DIICOT ( Dl Horodniceanu) dar am incredere si ii urez un mandat de succes!”, a scris Ponta pe Twitter.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: