Presedintele Macedoniei: „Egiptul PAZESTE acum Europa, 20 de milioane de migranti vor sa vina aici”

externe

Presedintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, creioneaza o situatie dificila in care va fi pusa Europa din cauza unui aflux de refugiati fara precedent.

Intr-un interviu acordat agentiei de presa BGNES, el spune ca, din datele existente, cam 20 de milioane de oameni reprezinta potentiali migranti.

„In acest moment, in Egipt exista 5 milioane de refugiati, 600.000 sunt din Siria, dar exista si din Sudan si Libia. Cei care vin din Libia reprezinta o adevarata problema, pentru ca si acolo actioneaza teroristi si jihadisti”, a spus el.

Presedintele macedonean a atentionat ca o alta mare problema este reprezentata de Sudan unde, practic, nu mai exista stat.

„Exista date conform carora numarul potentialilor migranti care s-ar  indrepta spre Europa ar fi undeva in jurul a 20 de milioane de oameni. E vorba de oameni din toata Africa de Est, care se indreapta deja spre delta fluviului Nil.

Practic, acum armata egipteana pazeste Europa. Toti acesti migranti ar fi trecut in Europa prin Delta Nilului spre Mediterana, apoi catre noi”, incheie Ivanov.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: