Presedintele Parlamentului European o sustine cu toata forta pe Kovesi: Avem nevoie de mai multe femei exemplare ca ea in pozitii de conducere!

externe

Un mesaj foarte puternic de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi vine vineri de la presedintele Parlamentului European Antonio Tajani, chiar in ziua in care Adina Florea a anuntat invinuirile pe care i le aduce oficial intr-un nou dosar fabricat dupa declaratii ale unor penali cu dosare la DNA.

„Laura Codruta Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru functia de procuror-sef european. Are toate calitatile pentru a face o treaba minunata. Avem nevoie de mai multe femei exemplare ca ea in pozitii de conducere”, a scris Tajani pe Twitter, atasand mesajului si scrisoarea pe care i-a trimis-o in acest sens ministrului roman al Afacerilor Europene, George Ciamba.

Tot vineri, si comisarul european pentru Justitie Vera Jurova a transmis ca procedura de alegere a procurorului-sef european nu trebuie viciata de tenativele Guvernului PSD-ALDE de discreditare a lui Kovesi. Jurova a facut aceste declaratii chiar intr-o conferinta comuna cu ministrul Justitiei Tudorel Toader.

Echipa de negociere cu Consiliul pentru pozitia de procuror sef al Parchetului European va fi formata din trei persoane: Claude MORAES (S&D, Marea Britanie), presedintele comisiei LIBE, Ingeborg GRASSLE (PPE, Germania), presedinta comisiei CONT, Judith SARGENTINI (Verzi, Olanda), vicepresedinta comisiei LIBE. Echipa de negociere a Parlamentului urmeaza sa discute cu Consiliul UE numirea noului sef al Parchetului European.

Negocierile se impun pentru ca Parlamentul European a optat pentru Laura Codruta Kovesi, in timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabill candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (seful Parchetului din orasul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea. Guvernul Romaniei l-a sustinut pe candidatul francez.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: