Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a ajuns in China pentru a discuta despre razboiul din Ucraina. „Astazi, Rusia este un agresor in Ucraina”

externe

Presedintele polonez Andrzej Duda a sosit in China intr-o vizita oficiala, ale carei cele mai importante subiecte sunt securitatea, in special razboiul Federatiei Ruse impotriva Ucrainei, si problemele economice, dupa cum scrie publicatia ucraineana „European Truth” citand Biroul de presa al presedintelui Poloniei.

In timpul briefingului dinaintea plecarii, liderul polonez a subliniat ca ii va prezenta liderului Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, „intreaga situatie de securitate din partea noastra de Europa”.

„Avem un razboi in Ucraina, precum si atacuri hibride ale Belarusului la frontiera poloneza, unde autoritatile belaruse au impins in mod constant migranti spre noi in ultimii trei ani, fortandu-i sa incerce sa treaca ilegal frontiera”, a spus Duda.

Presedintele Poloniei a mentionat ca aceasta vizita este foarte importanta pentru securitatea in Europa iar potrivit acestuia, influenta Chinei asupra Rusiei este enorma.

„Astazi, Rusia este un agresor in Ucraina. Si acesta este un lucru pe care as dori sa il discut cu presedintele Xi Jinping. Sa-i prezentam punctul nostru de vedere cu privire la aceasta problema, in opinia mea, este extrem de important”, este convins Duda.

Cu o zi inainte, vice-cancelarul german Robert Habek, in timpul vizitei sale in Republica Populara Chineza, a avertizat din nou guvernul chinez cu privire la consecintele economice ale sustinerii Rusiei in razboiul impotriva Ucrainei.

La randul sau, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut luni Chinei sa sa isi asume responsabilitatea pentru sprijinul acordat de Beijing invaziei Rusiei in Ucraina.

Ca reactie, marti, Beijingul a declarat ca NATO „ar trebui sa se angajeze in introspectie, nu in calomnii si atacuri arbitrare la adresa Chinei”.

Saptamana trecuta, „Grupul celor sapte” a anuntat ca va continua sa ia masuri impotriva entitatilor din China si din tarile terte care „sprijina material masinaria militara rusa in razboiul sau de agresiune impotriva Ucrainei”, conform publicatiei ucrainene citate.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: