Presedintele PSD a fost chemat la DNA. Este suspect intr-un NOU dosar, cel al Bombonicai

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost citat, miercuri, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un nou dosar. Dragnea a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca a fost chemat in calitate de suspect in dosarul fostei sale sotii, Bombonica Prodana, urmarita penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar de coruptie.

„Sunt suspectat ca doua angajate de la Protectia Copilului n-ar fi venit la serviciu in 2006 si eu as fi permis acest lucru. Am calitatea de suspect. Sotia mea nu a facut nicio angajare, nici nu a intervenit la conducere.Eu zic ca sotia mea, cand vine (la DNA – n.red.) sa discute cu procurorul, n-are atata experienta, sa vorbeasca cu dumneavoastra (presa – n.red.). In doua-trei zile o sa primesc continutul (dosarului de la DNA – n.red.), sa vad despre ce e vorba”, a declarat Liviu Dragnea, la iesirea din sediul DNA.

Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, este urmarita penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisa in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, potrivit DNA.

Procurorii DNA sustin ca, in perioadele 3 martie – 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, prin incalcarea cu stiinta a atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate incadrate in functii de referent nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, Bombonica Prodana (fosta Dragnea) nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective.

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal de procurorii DNA Floarea Alesu, la data faptelor director general al DGASPC Teleorman, si Jenica Dumitru, la data faptelor sef Serviciu Resurse Umane, Juridic si Contencios din cadrul aceleiasi institutii, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit in forma continuata si instigare la fals intelectual in forma continuata.

In cauza mai sunt cercetati pentru fals intelectual in forma continuata Constantin Claudiu Balaban, la data faptei sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din municipiul Alexandria, si Ionut Remus Boboc, la data faptei sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic si Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman.

„In perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea si Dumitru Jenica, in calitatile mentionate mai sus, cu incalcarea atributiilor de serviciu, au dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru patru angajati din cadrul DGASPC Teleorman. Acestea, in conditiile in care cunosteau faptul ca, desi cei patru au figurat in mod scriptic ca angajati in cadrul institutiei respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu si nu au prestat vreo activitate”, potrivit DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: