Presedintele Republicii Moldova refuza sa permita construirea unui nou sediu pentru Ambasada SUA. Explicatiile lui Dodon

externe

Presedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat ca nu va semna proiectul de lege privind transmiterea terenului Stadionului Republican din centrul Chisinaului pentru constructia unei noi cladiri a Ambasadei SUA, informeaza vineri Deschide.md si Radio Chisinau, citate de Agerpres.

‘Nu voi semna proiectul de lege privind transmiterea catre Ambasada SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru constructia noului lor oficiu chiar daca voi ajunge sa fiu suspendat’, a afirmat Dodon in cadrul unei emisiuni joi seara la antena din Chisinau a postul rus de televiziune NTV.

In aceeasi emisiune, el a mai spus ca isi doreste relatii bune cu SUA, dar nu accepta sa fie impuse valori straine.

‘Noi trebuie sa preluam tot ce-i mai bun de la rusi, americani, dar mereu sa pornim de la propriile interese nationale, de la ceea ce este util cetatenilor nostri. Daca vom proceda astfel, vom fi respectati de toti – si de cei din Vest, si de cei din Est. Este unica solutie pentru Moldova’, a spus Dodon.

Ulterior, Dodon si-a postat declaratia facuta la antena NTV din Republica Moldova pe pagina sa de Facebook.

Presedintele moldovean a afirmat ca i-a spus personal despre aceasta ambasadorului SUA la Chisinau, James Pettit. ‘I-am propus sa amanam solutionarea acestei probleme, sa revenim la ea dupa alegeri (parlamentare) sau sa gasim un alt edificiu, iar pe acest teren sa fie amenajat un parc sau o zona de odihna’ pentru locuitorii Chisinaului, a adaugat Igor Dodon.

Saptamana trecuta, deputatii au votat modificarile legislative care permit vanzarea terenului fostului Stadion Republican pentru a fi construita o noua Ambasada a Statelor Unite. Terenul are o suprafata de cinci hectare. Proiectul a fost votat in doua lecturi de majoritatea parlamentara impreuna cu grupurile parlamentare ale liberalilor si liberal-democratilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: