Presedintele Senatului, Nicolae Ciuca, a convocat pentru astazi, la ora 12:00, o sesiune parlamentara extraordinara, dedicata protestului fermierilor si transportatorilor

politica

Nicolae Ciuca, sesiune extraordinara, protest, fermieri, transportatori

Biroul Permanent al Senatului a anuntat convocarea sesiunii parlamentare extraordinare, pentru rezolvarea problemelor ridicate de fermierii si transportatorii care protesteaza de aproape 2 saptamani. Prima sedinta in plen va avea loc chiar luni, la ora 12:00.

Presedintele camerei superioare, liderul PNL Nicolae Ciuca, a transmis un mesaj in care afirma ca protestele sunt justificate, iar rezolvarea problemelor trebuie sa fie o prioritate.

„Am convocat Biroul Permanent al Senatului in aceasta dimineata, pentru deschiderea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Forul legislativ se va mobiliza astfel pentru a permite intrarea in vigoare, cat mai repede, a solutiilor guvernului la problemele semnalate de agricultori si de transportatori,” a anuntat in aceasta dimineata presedintele PNL intr-o postare pe Facebook.

„Protestele sunt justificate, iar rezolvarea nemultumirilor oamenilor poate sa vina numai prin dialog. Totodata, la nivelul Parlamentului European, europarlamentarii PNL Dan Motreanu si Daniel Buda au avansat un set de masuri prin care fermierii romani sa primeasca mai multe compensatii pentru pierderile cauzate de seceta, inundatii sau de implicatiile razboiului din Ucraina.

Pe partea executiva, ministrii liberali sunt implicati intru totul in solutionarea revendicarilor si acorda tot sprijinul in acest sens Ministerului Agriculturii si Ministerului Transporturilor. Ministrul mediului, Mircea Fechet, a anuntat ca se va initia programul ”Rabla pentru tractoare si masini agricole”, finantat prin Administratia Fondului de Mediu. Astfel, fermierii vor putea primi un ajutor de 30.000 euro pentru innoirea utilajelor.

Mesajul protestatarilor a fost auzit si inteles. Vom lucra impreuna cu acestia si in continuare pentru a gasi cele mai bune metode de sprijin in doua domenii cheie pentru economia Romaniei,” a scris Nicolae Ciuca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: