Presedintele Serbiei s-a intalnit cu Simonis: „Apreciem foarte mult faptul ca Romania, in ciuda presiunilor puternice, continua sa isi mentina ferm pozitia de nerecunoastere a independentei declarate unilateral a asa-numitului Kosovo”

externe

Alfred Simonis

Presedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, s-a intalnit marti cu presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei, Alfred Robert Simonis, si a subliniat ca Belgradul apreciaza faptul ca Bucurestiul, in ciuda presiunilor, a aderat ferm la pozitia de a respecta integritatea teritoriala si suveranitatea Serbiei, transmite presa din Serbia.

Interlocutorii au remarcat ca relatiile bilaterale dintre Serbia si Romania sunt caracterizate de buna vecinatate, prietenie traditionala si intelegere reciproca intre cele doua popoare, se arata in comunicatul de presa al Presedintiei Serbiei.

In cadrul discutiilor despre integrarea europeana, Vucic si-a exprimat recunostinta pentru sprijinul Romaniei in parcursul european al Serbiei.

Presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei, Simonis, a declarat ca tara sa ramane ferm angajata in respectarea integritatii teritoriale si a suveranitatii Serbiei, subliniaza Kosovo Online.

„Cei doi interlocutori au subliniat importanta conectivitatii infrastructurii dintre Serbia si Romania, care include, printre altele, constructia unei autostrazi intre Pancevo si Timisoara, precum si lucrari privind conectivitatea energetica”, se arata in comunicat.

Vucic a postat apoi pe Instagram aprecierea pentru sprijinul Bucurestiului in ceea ce priveste nerecunoasterea Kosovo.

„Apreciem foarte mult faptul ca Romania, in ciuda presiunilor puternice, continua sa isi mentina ferm pozitia de nerecunoastere a independentei declarate unilateral a asa-numitului Kosovo. Suntem recunoscatori pentru sprijinul pe care il primim din partea Bucurestiului pentru progresul nostru pe calea europeana si pentru continuarea dialogului dintre Belgrad si Pristina, bazat pe abordarea responsabila a tuturor celor implicati”, a mentionat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: