Presedintele SUA a fost facut „fiu de CATEA” de catre un alt lider de stat. CONSECINTELE le-a simtit imediat

externe

Presedintele filipinez Rodrigo Duterte (foto) si-a exprimat marti regretul pentru scandalul declansat de faptul ca in urma cu o zi l-a numit ‘fiu de catea’ pe presedintele american Barack Obama, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

„El regreta ca afirmatiile sale facute in fata presei au cauzat o astfel de controversa”, se arata intr-un comunicat al guvernului filipinez publicat in contextul in care cei doi lideri ar urma sa se intalneasca in cursul zilei de marti la un summit al tarilor din Asia de Sud-Est la Laos.

Facand referire la remarcile pe care risca sa i le faca Obama in legatura cu drepturile omului, in special in privinta metodelor folosite in lupta sa impotriva traficului de droguri, Rodrigo Duterte a declarat luni la televiziunea filipineza despre omologul sau american ca este ‘fiu de curva’.

„Presedintele Duterte a explicat ca unele comentarii din presa conform carora presedintele Obama urma sa ii faca morala privind executiile extrajudiciare l-au condus la aceasta afirmatie virulenta”, au incercat autoritatile filipineze sa explice in comunicat.

In urma acestui scandal, Barack Obama a anulat o intalnire bilaterala prevazuta pentru marti cu Duterte la Vientiane, capitala Laosului.

„Delegatiile tarilor noastre au cazut de acord asupra faptului ca, in lumina problemelor asupra carora inca mai trebuie sa lucram, reuniunea bilaterala intre cele doua natiuni ale noastre este amanata sine die”, a precizat la randul sau Manila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: