„Presedintele trebuie sa fie pus la punct”. Tariceanu 3% ameninta din nou cu suspendarea lui Klaus Iohannis

politica

Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca nu intelege cand liderul PSD Marcel Ciolacu a spus, in urma cu cateva zile, ca este exclusa suspendarea lui Klaus Iohannis. Liderul ALDE a adaugat ca atunci cand un astfel de mesaj este transmis clar si raspicat sefului statului, atunci presedintele „o sa se suie pe masa sa joace tontoroiu”. Acesta a adaugat ca atacul lui Iohannis la PSD, faptul ca ii cheama mereu pe ministrii Cabinetului Orban la Cotroceni sunt motive suficiente pentru suspendare.

„Eu sunt foarte incurcat, nu inteleg de ce presedintele PSD, domnul Ciolacu, chiar cu cateva zile inainte de Congres, a spus foarte clar si raspicat ca problema suspendarii presedintelui se exclude din discutie. In conditiile in care presedintele incalca sistematic Constitutia, el fiind de fapt un biet agent electoral pentru PNL, dar intr-un mod vizibil, deranjant, nu respecta rolul consfintit de Constitutie de moderator, de factor de echilibru. El ataca partidul de opozitie denumit PSD si toata Opozitia o face iresponsabila si canta in struna PNL. Acesta nu e presedintele Romaniei, acesta este agentul electoral denumit Iohannis”, a declarat Calin Popescu Tariceanu duminica seara la Romania TV.

Un alt argument oferit de Tariceanu ar fi randurile repetate in care Klaus Iohannis ii convoaca pe ministrii la Palatul Cotroceni.

„Al doilea lucru – vad ca cheama Guvernul la Cotroceni. Am experienta patru ani de premier, era presedinte Basescu, care si el voia sa fie un presedinte autoritar, dar niciodata nu m-am dus cu ministrii la Cotroceni, sa ne cheme al ordine. Nu exista asa ceva. Presedintele nu este seful Guvernului. Autoritatea care controleaza Guvernul este numai Parlamentul”, a completat liderul ALDE.

El precizeaza ca nu poate trece cu vederea aceste derapaje constitutionale ale sefului statului.

„Acestea sunt motive suficiente pentru ca presedintele sa fie pus la punct. Nu exista alta masura intermediara de sanctionare a presedintelui. In Constitutie nu avem un alt instrument decat procedura suspendarii. Daca procedura suspendarii i se spune clar si raspicat presedintelui ca este exclusa, atunci sigur presedintele o sa se suie si pe masa sa joace tontoroiu, ca nu ii ajunge ceea ce face public, prin iesirile in spatiul televizat. Aici mi se pare o chestiune care trebuie avuta serios in vedere. Nu pot sa trec cu vederea aceste derapaje grave constitutionale ale presedintelui. Ele trebuiesc sanctionate. Sa fie clar si vorbesc in felul acesta, spunand vorba romaneasca – cine are urechi sa auda si de o parte si de alta”, a conchis Tariceanu.

Marcel Ciolacu a afirmat ca este exclusa o suspendare a presedintelui Klaus Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: