„Presedintele trebuie sa riste orice!” – Ciolos, indemn pentru Iohannis dupa ce borfasii au pus mana pe Justitie

politica

Fostul premier Dacian Ciolos considera ca presedintele Klaus Iohannis ”trebuie sa riste orice din punct de vedere politic” pentru a apara Constitutia si pentru a apara principiile clare ale Constitutiei.

Ciolos spune ca un referendum este oportun pentru a transa in privinta dorintei romanilor de a continua lupta impotriva coruptiei.

“Cred ca domnul presedinte trebuie sa riste orice din punct de vedere politic pentru a apara Constitutia si pentru a apara principiile clare ale Constitutiei. El reprezinta o functie foarte importanta in stat, una dintre ultimele baricade care apara statul de drept si cred ca trebuie sa fie foarte ferm in apararea Constitutiei. Din pacate, majoritatea politica reprezentata astazi in Parlament, si-a depasit de mult mandatul primit de la alegatori”, a declarat Dacian Ciolos la Europa FM.

In opinia fostului premier, Curtea Constitutionala e politizata si ia clar decizii subiective, in sprijinul intereselor politice ale PSD de a controla justitia.

E nevoie de o modalitate prin care cetatenii sa se poata exprima fata de aceste decizii institutionale care ies clar din mandatul primit la alegeri. Un referendum mi se pare foarte oportun pentru a transa in privinta dorintei romanilor de a continua lupta impotriva coruptiei. E necesara o reforma a statului care sa includa si o reforma a CCR in asa fel incat numirea judecatorilor, functionarea si deciziile acesteia sa nu mai fie deloc sub imperiul presiunii politice sau ale intereselor unui partid sau altul. Miscarea Romania Impreuna/ RO+ pregateste astfel de propuneri pe care le va prezenta in Programul Politic al partidului”, a precizat Dacian Ciolos, potrivit news.ro.

El spune ca ”atacul la statul de drept este dublat de un proces de slabire a economiei si deci a bunastarii romanilor prin decizii de politica fiscala si economica incoerente, prin atacul la Pilonul II de pensii, adica la banii romanilor si prin indatorarea statului pe termen lung pentru a plati promisiuni electorale inconsistente”.

”Fara o functionare onesta, transparenta a statului si fara predictibilitate si coerenta in deciziile care afecteaza economia nu vor fi nici pensii si nici salarii. Dupa ce ajungem la guvernare, toate aceste lucruri vor intra in matca lor normala. Romania are nevoie sa se dezvolte si nu sa pazeasca justitia de agresori”, incheie fostul premier.

Curtea Constitutionala a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi. CCR arata ca, pentru solutionarea acestui conflict, presedintele urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al DNA.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spune ca decizia CCR valorifica principiul constitutional potrivit caruia procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei. Toader mai sustine ca seful statului nu are nici o abilitare legala pentru evaluarea competentelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang inalt, spre deosebire de ministrul Justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: