„Presedintelui ii era frica sa nu fie OTRAVIT la Cotroceni”. Destainuire de necrezut

news

Scriitorul Alex Stefanescu face o dezvaluire de necrezut. El sustine ca un fost presedinte al Romaniei venea cu mancarea de acasa de teama sa nu fie otravit la Cotroceni.

Stefanescu a fost unul dintre sustinatorii si apropiatii fostului presedinte Emil Constantinescu. In perioada mandatului acestuia, scriitorul spune ca i s-a fura laptopul in care avea o lista cu 40.000 de intelectuali care il sustineau pe presedinte. Atunci s-a dus la politie sa faca plangere, insa a fost trimis la plimbare:  „Sa va ajute Emil Constantinescu al dumneavoastra!”

„Am inteles atunci, dureros, ca presedintele nu are prea mari sanse sa curete tara de comunismul rezidual de care era naclaita. Cred ca si el simtea ostilitatea multor angajati ai institutiilor statului. Nu pot sa uit o noapte cand, intr-un grup restrans, discutam la Cotroceni probleme legate de organizarea ASPEC. Emil Constantinescu si-a scos dintr-o servieta un sandvis. Nu mancase toata ziua. Nu avea incredere in mancarea care i s-ar fi putut aduce de la bufet, exista riscul sa fie otravita„, dezvaluie acum Stefanescu pe blogul sau din Adevarul.

Scriitorul spune acum ca este dezmagit de parcursul ulterior al lui Emil Constantinescu.

„M-am certat cu multi prieteni ai mei care il minimalizau, inclusiv cu apreciata poeta Ileana Malancioiu, care ori de cate ori ma vedea ma intreba ironic: ‘Ce mai face Emilica al tau?’. Mi-am gasit in repetate randuri masina cu parbrizul spart sau cauciucurile taiate. Dar nu mi-a parut rau.

Mi-a parut rau ulterior cand Emil Constantinescu a obosit sa mai strige ‘Jos Iliescu!’ si chiar s-a imprietenit cu fostul activist al PCR. Sau cand a trimis in Occident o rusinoasa scrisoare de sustinere a lui Victor Ponta. Mi-e dor de Emil Constantinescu cel de altadata, al carui nume il rosteam cu mandrie cand explicam unui strain ce fel de om conduce tara mea”, a incheiat Stefanescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: