Presedintelui turc i s-a facut rau in timpul unui interviu in direct: „Am o raceala la stomac” – Video

externe

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care se confrunta cu cele mai dificile alegeri din cei 20 de ani de guvernare, a intrerupt marti seara un interviu televizat in direct, dupa ce a acuzat dureri de stomac, potrivit Politico.

Erdogan era intervievat la televiziunea turca atunci cand programul a fost intrerupt timp de aproximativ 20 de minute, dupa ce presedintele s-a simtit brusc rau.

Ulterior, acesta a revenit pe ecran, explicand ca sufera de o „raceala serioasa la stomac” si ca luase in considerare anularea interviului – care a inceput cu o ora si jumatate intarziere – dupa ce a facut „munca intensa de campanie” luni si marti.

„Fireste, ne confruntam din cand in cand cu astfel de probleme in mijlocul unui program atat de incarcat”, a declarat Erdogan.

„Slava Domnului, presedintele nostru este sanatos”, a scris pe Twitter purtatorul de cuvant al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, dupa incident.

Erdogan, in varsta de 69 de ani, se afla la putere din 2003 si se pregateste pentru o lupta dura pentru realegere la alegerile generale din 14 mai.

Coalitia de opozitie, formata din sase partide din intregul spectru politic, s-a unit in spatele lui Kemal Kilicdaroglu, un fost birocrat de 74 de ani, care conduce in sondaje.

Votul kurzilor, care reprezinta o cincime din populatia de 85 de milioane de locuitori ai tarii, este posibil sa joace un rol decisiv in alegeri.

Desi Kilicdaroglu nu a fost sustinut in mod oficial de principalul Partid Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, acesta nu a desemnat un candidat la presedintie, ceea ce ii intareste pozitia.

Kilicdaroglu, poreclit „Gandhi turc” din cauza constitutiei sale usoare si a comportamentului bland, i-a urat lui Erdogan o „insanatosire grabnica” dupa ce i s-a facut rau in timpul interviului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: