Presiune pe Ciolos. Alina Gorghiu lanseaza un nou atac la adresa Guvernului

politica

Copresedintele PNL Alina Gorghiu considera ca ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a compromis prin comportamentul din ultimele zile si ca acest caz reprezinta inca o dovada a lipsei de coagulare a Guvernului Ciolos.

„Eu cred ca este inca o dovada a lipsei de coagulare a acestui Cabinet. Eu nu sunt adepta depeselor trimise ocult catre un ONG, care, sa vedeti surpriza, acea depesa ajunge la presa, e publicata de toata presa, „nu-mi mai dau demisia pe care mi-am dat-o pe Facebook, parca as vrea sa raman”, dupa care iese premierul in prima zi sau a doua zi de Paste si-mi spune ca voi fi revocat. Este o lipsa de coerenta la nivel guvernamental”, a declarat Alina Gorghiu, marti, la RFI.

Liderul PNL arata ca, in cazul in care faptele invocate de Alexandrescu se confirma, ar trebui sa existe o discutie intre acesta si premierul Dacian Ciolos.

„Daca acele fapte pe care ministrul le invoca a fi savarsite de catre colegi din Cabinet sau alte structuri sunt adevarate, atunci chiar ma astept la o discutie foarte serioasa intre prim-ministru si acest ministru, indiferent ca-l revoca sau nu”, a afirmat Gorghiu.

Copresedintele PNL este de parere ca „acest ministru s-a compromis nu prin ce a facut in mod special la minister, ci prin comportamentul din ultimele zile”.

Prim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat sambata ca, in cursul zilei de marti, va trimite presedintelui Klaus Iohannis revocarea din functie a lui Vlad Alexandrescu si nominalizarea noului ministru al Culturii, dupa ce in aceeasi zi a aparut in presa o scrisoare a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, adresata Grupului pentru Dialog Social, in care sustinea ca asupra lui au fost exercitate actiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern, dupa ce a deranjat grupuri de interese foarte variate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: