Presiuni asupra lui Tudose: „Lasa-l in pace, este de-al nostru”. Radu Tudor dezvaluie ce au cautat de fapt Dragnea si Badalau la sediul Guvernului

politica

Realizatorul Antena 3 Radu Tudor a declarat, luni seara, ca Liviu Dragnea si presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, s-au deplasat luni la sediul Guvernului pentru a-l convinge pe Mihai Tudose sa nu-l dea afara pe ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

„Badalau a fost acolo pentru ca este protectorul lui Cuc. Probabil premierul a dorit sa il dea afara, a fost nevoie sa vina Dragnea sa faca liniste.

A venit Dragnea, a venit Badalau, l-au linistit pe Tudose: lasa-l pe Cuc in pace, este de-al nostru”, a spus Radu Tudor.

Prezent in studio, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a negat aceste informatii, sustinand ca nu exista tensiuni intre liderii PSD si premier.

Radu Tudor a insistat insa:  „Cand il vezi pe Badalau la guvern, iti dai seama ca isi apara pupilul. Badalau a fost acolo impreuna cu Dragnea sa-l convinga pe Tudose sa nu-l dea afara pe Cuc”.

Stefanescu a admis ca, daca va fi cazul, Cuc va fi schimbat. „Unde decide Tudose, si aduce argumente, sa fie schimbati, vor fi schimbati”, a declarat secretarul general adjunct al PSD.

In sedinta de guvern de vineri, premierul Mihai Tudose i-a atras atentia ministrului transporturilor, Razvan Cuc, cu privire la pierderile inregistrate de compania TAROM si i-a transmis ca va avea o „discutie personala” cu el si cu managerul companiei aeriene.

„Domnule ministru Cuc, acum trei saptamani v-am intrebat de ce i-ati prelungit mandatul cu patru luni celui de la TAROM? Si mi-ati spus ca va asumati si ca aveti incredere in el si ca stie ce are de facut. Asa este?”, l-a intrebat Mihai Tudose pe ministrul transporturilor, acesta confirmand ca situatia este cea prezentata de premier.

Premierul a continuat pe un ton critic: „Pai, eu sa inteleg ca aveti incredere in el si impreuna formati o echipa. Va asumati ce e acolo, 104 milioane pierdere pe sase luni? CFR Marfa — pierdere, CFR Calatori — pierdere. Inteleg ca e o echipa foarte buna, dar nu mergeti in directia care trebuie”, a spus Tudose.

Cuc a confirmat ca pierderile TAROM sunt cele mentionate de seful executivului, dar a sustinut ca exista si motive pentru acestea. „TAROM a operat pana in luna iunie cu doua aeronave in minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor si, totodata, in urma unor decizii comerciale care au fost luate in anul 2016, anumite rute au fost anulate (…). Au avut si diverse probleme tehnice la aeronave, care, practic, au redus numarul de aeronave (…). Stiti foarte bine ca s-a lansat procedura de achizitie pentru trei avioane de lung curier, numai pentru a preveni si a preintampina aceste pierderi, a creste profitul companiei. (…) Va urma si o serie de evaluari ale personalului de la TAROM si, bineinteles, si disponibilizarile care se impun in perioada urmatoare”, a explicat ministrul.

„Vom avea si o alta discutie pe tema asta, personala, poate si cu domnii manageri de acolo”, a replicat premierul.

Managerul Tarom a anuntat, luni, ca demisioneaza.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: