Presiuni isterice din PSD la adresa lui Tudorel Toader pentru a cere schimbarea lui Kovesi: „Aveti zeci de motive pentru zeci de cereri de revocare”

politica

Kovesi are sanse mari sa fie sefa Parchetului European.

 Deputatul PSD Liviu Plesoianu ii adreseaza o scrisoare deschisa ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in care ii transmite ca are „zeci de motive pentru zeci de cereri de revocare” a Laurei Codruta Kovesi de la DNA.

Mesajul lui Plesoianu este impanat cu numeroase ironii penibile la adresa sefei DNA.

„Domnule ministru Toader, sansa de a fi un erou ati pierdut-o anul trecut, in luna martie, cand ati considerat ca nu e ‘oportun’ sa cereti revocarea din functie a distinsei sufrageriste.

De mai mult de 13 ani, in SUFRAGERIA ‘ROMANICA’ (vorba renumitului procuror PORTOCALA, de la ‘unitatea de elita DNA Ploiesti’) se decide cine are voie si cine nu are voie sa iasa presedinte, cine are voie si cine n-are voie sa fie om politic, cine are voie si cine n-are voie sa fie om de afaceri. In general, in generalisima sufragerie ‘ROMANICA’ se decide tot, indiferent de majoritati, de vot, de vointa covarsitoare a acestui popor. Ca se face asta cu sprijin de afara – tine de evidente… Trebuie sa fi aterizat de mai putin de doua minute pe Terra ca sa nu intelegi exact cum functioneaza mecanismul de control in Romania si asupra Romaniei…

Insa acest lucru a fost posibil in primul rand din cauza impotentei institutionale sau chiar a complicitatii celor care au avut si care au, cel putin teoretic, puterea-n pix!

Era nevoie sa incalce grav KOVESI Constitutia Romaniei pentru ca dumneavoastra, ministrul Justitiei, sa cereti revocarea sa? Nu, savarsise deja distinsa suficient cat pentru 138 de revocari. Ati cerut totusi, aflandu-va la conducerea ministerului asa-zisei Justitii, revocarea papesei din sufragerie MACAR dupa Decizia CCR? Nu, cum sa faceti una ca asta!? Blasfemie!

Era nevoie sa apara informatii despre prezenta divinei fapturi in generalisima sufragerie a lui Oprea pentru ca ministrul Justitiei sa realizeze ca diafanele aripi ale prea-purei zeitati sunt scufundate integral in mlastina aranjamentelor politice? Nu, milioane de romani stiau deja asta de mai bine de 10 ani. Ati considerat necesar sa o chemati la discutii pe celesta aparitie pentru a afla cu ce anume se ocupa la Oprea-n living? Nu, cum sa faceti asta! Sacrilegiu! Sfanta Inchizitie ‘sa vina sa ne ia’, fie si doar de-om fi gandit asa!

Ar fi trebuit sa demisioneze in secunda doi PROVIDENTIALA dupa ce s-a aflat pe unde salasluia in noaptea alegerilor din 2009? Evident ca da. O va face vreodata? Evident ca nu. Daca ar fi fost capabila de o atare minima morala, nu si-ar fi deplasat din start serafica fiinta la cina cea de TAIN din sufrageria „ROMANICA”.

Ar fi trebuit sa cereti revocarea din functie a IMACULATEI in momentul in care aceasta a decis sa aseze tacticos, la toaleta, in locul special amenajat, hartiile oficiale prin care i se solicita prezenta la audierile Comisiei parlamentare de ancheta? Sigur ca ar fi trebuit.

Aveati, domnule ministru, zeci de motive pentru zeci de cereri de Revocare! Ei bine, pentru toate ezitarile, amanarile si prelungirile pe care le tot cereti dincolo de orice regula a jocului democratic si institutional, va anunt ca eu NU va voi considera un EROU daca, intr-un final al unui final al unui final veti comunica totusi decizia de a solicita REVOCAREA Zeitatii Sale. Veti avea insa aprecierea mea pentru simplul fapt ca niciun ministru al Justitiei de pana acum nu a mai avut onestitatea, responsabilitatea si fermitatea de a cere REVOCAREA intergalacticei. …Mingea e la dumneavoastra in teren, domnule Toader. Eu am facut absolut tot ce a tinut de mine pentru a expune IPOCRIZIA si IMPOSTURA acestui personaj!”, a scris Plesoianu pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat vineri seara, la Antena 3, ca va anunta concluziile sale privind evaluarile facute asupra pricipalelor parchete – PICCJ, DNA, DIICOT – si, respectiv, a procurorilor-sefi intr-un raport pe care il va prezenta in plenul reunit al Parlamentului, dar abia dupa ce aduna de la aceste institutii propriile lor rapoarte, probabil pana la sfarsitul lui februarie”.

„Ministrul Justitiei are obligatia de a prezenta in Parlament, in fata Camerelor reunite, un raport privind activitatea Ministerului Public, cu cele trei componente, Parchetul General, DNA, DIICOT. Un raport de activitate primit de la DIICOT il am, probabil pana la sfarsitul lui februarie le voi primi si de la Parchetul General si DNA. Voi cere procurorului general sa faca un raport de sinteza pe toate cele trei componente. Sigur ca eu am raportul meu, pornind de la evaluarile mele, si voi solicita presedintilor celor doua Camere sa imi acorde cadrul, sa prezint acest raport in fata Parlamentului”, a afirmat Tudorel Toader, intr-o interventie la Antena 3.

„Ce voi spune acolo veti vedea si veti concluziona. Va fi un raport cu trei capitole”, a adaugat el.

Intrebat daca a trimis sefilor celor doua Camere aceasta cerinta de a veni in fata Parlamentului, Toader a raspuns: „N-am trimis, dar, informal, cand ne-am vazut la investirea guvernului, la depunerea juramantului, le-am lansat aceasta solicitare”.

Tudorel Toader vorbeste de mai bine de patru luni despre evaluarea pe care o realizeaza asupra activitatii Parchetelor, spunand in mai multe randuri ca va anunta „in curand” decizia luata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: