Presshub: Cati bani a cheltuit Romania cu sanatatea refugiatilor ucraineni. Reactiile romanilor

news

evacuare, civili, Ucraina, bombardamente rusesti

Foarte putini medici vor sa discute despre sprijinul financiar pe care l-a oferit Romania refugiatilor ucraineni. Ne-am lovit de aceasta reticenta cu uimire: nu ni s-a mai intamplat niciodata pana acum, in cele peste doua decenii de cand facem jurnalism, sa fim refuzati sau de-a dreptul ignorati de atat de multi doctori si specialisti.

Nici macar Ministerul Sanatatii nu ne-a raspuns la solicitarea de informatii cu privire la banii pe care i-a cheltuit Romania, din 24 februarie 2022 pana in prezent, cu asistenta medicala oferita gratuit celor aproape 100.000 de ucraineni care se adapostesc de razboi in Romania.

Am primit doar un raspuns de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in care ni s-au oferit cateva date. Dar pe un ton tafnos, in care mai mult am fost ironizati si certati.

Explicatia pentru aceasta reticenta a medicilor este evidenta si din cele doua intrebari pe care PRESShub le-a adresat, pe Facebook, romanilor: „Credeti ca autoritatile romane au facut suficient pentru refugiatii ucraineni?” si „Ce efect credeti ca au avut refugiatii ucraineni asupra economiei si societatii romanesti?”.

Am primit 100 de raspunsuri la prima intrebare si peste 1.700 la a doua intrebare. Foarte multe sunau la fel, variind intre cuvintele „dezastru” si „calamitate”, plus indemnurile „sa plece la ei acasa ca i-am tinut pe spatele nostru destul”.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: