news

Presshub: Cine administreaza afacerea cu batrani din casa groazei din Targu Mures

Cine administreaza afacerea cu batrani din casa groazei din Targu Mures: Asociatia Re-Min, care se ocupa de centrul rezidential din localitatea Bardesti (Mures), unde joi au fost gasite in conditii inumane mai multe persoane cu dizabilitati, are ca membri fondatori pe Cosmin Ionut Papuc si pe Roxana Cristina Dadalau.

Presedinte al asociatiei este Carmela Papuc, potrivit datelor oficiale ale Ministerului Justitiei. Cosmin Papuc si Roxana Dalalau sunt angajati ai penitenciarului din Targu Mures, functionari speciali.

Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ), organizatia care a descoperit si „azilurile groazei” din Ilfov, a dezvaluit imagini socante din centrul rezidential din Bardesti, unde erau tratate in conditii mizerabile 30 de persoane cu dizabilitati.

Georgiana Pascu, de la CRJ, a fost sesizata printr-o plangere de o persoana care avea un apartinator in centru, iar cand a mers acolo a gasit opt persoane la subsolul cladirii.

„In jurul orelor 13.00 am ajuns aici, poarta era inchisa cu un lant gros si cu un lacat, am solicitat deschiderea portii si ne-a fost permis accesul in interior. Undeva in partea stanga erau niste scari care coborau in subsol, am intrebat ce este acolo, ni s-a spus ca este spalatoria, am coborat la subsol.

Prima incapere intr-adevar este o spalatorie, erau mai multe masini de spalat care functionau, iar in spatele acestora era o perdea de plastic in spatele careia erau ascunse mai multe persoane cu dizabilitati intr-o stare grava.

Era o camera plina cu materiale de constructii, ferestrele erau acoperite cu saci de plastic, dar cel mai important este ca persoanele acestea zaceau pe saltele murdare de urina, fecale, sange, iar o tanara se afla in stare grava de malnutritie, era acoperita de muste, o alta plangea si cerea apa.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

6 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

6 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

6 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

6 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

6 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

6 ore ago