news

Presshub: CJUE: „Se pare ca inspectorul sef al Inspectiei Judiciare este strans legat de puterea executiva sau legislativa”

In decembrie 2021, Curtea de Apel Bucuresti a transmis o serie de intrebari Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), intrebari care privesc organizarea Inspectiei Judiciare (IJ). CJUE arata ca, in actualul sistem, inspectorul sef este dependent de politic.

Joi, CJUE a stabilit ca „atributiile inspectorului-sef au fost consolidate in contextul mai global al reformelor privind organizarea sistemului judiciar roman avand ca obiect sau ca efect reducerea garantiilor de independenta si de impartialitate a judecatorilor romani.

In plus, se pare ca inspectorul-sef este strans legat de puterea executiva sau legislativa. In sfarsit, trebuie de asemenea luata in considerare practica concreta urmata de inspectorul-sef in exercitarea prerogativelor sale, care pot fi utilizate in scopul controlului politic al activitatii judiciare”.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Controversatul sociolog Mirel Palada, condamnat cu suspendare pentru a refuzat sa i se masoare alcoolul din sange. El va face si munca in folosul comunitatii, in cimitire

Sociologul Mirel Palada, cunoscut pentru opiniile si atitudinile sale scandaloase, a fost condamnat definitiv de…

8 minute ago

Bagheta frantuzeasca sarbatorita in Franta cu o emisiune de timbre cu miros

Aproape 600.000 de marci postale cu miros, create pentru a celebra bagheta frantuzeasca artizanala au…

14 minute ago

ELCEN: „Falimentul RADET este rezultatul exclusiv al deciziilor gresite luate de Gabriela Firea in timpul mandatului sau de primar general”

Electrocentrale Bucuresti S.A. (ELCEN), companie aflata in sublordinea Ministerului Energiei, a transmis un comunicat de…

24 de minute ago

Intarziere la aeroportul din Munchen. Activistii Last Generation s-au lipit de o pista

Aeroportul din Munchen a fost inchis pentru scurt timp sambata devreme, dupa ce activistii pentru…

36 de minute ago

Chinezii se lauda ca ar fi inventat o baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri

Cercetatorii chinezi sustin ca ar fi dezvoltat o baterie auto revolutionara care se poate incarca…

39 de minute ago

Colectia de monede a unui magnat danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

53 de minute ago