Presshub: Dacian Ciolos va candida la Presedintia Romaniei: „Sunt pregatit”

politica

Dacian Ciolos, REPER, majoritate proeuropeana, Parlamentul European, marja de eroare

Fost lider USR, europarlamentar REPER si fost lider al grupului politic RENEW Europe, Dacian Ciolos spune, de la Iasi, ca este pregatit sa-si asume o candidatura la Presedintia Romaniei.

Cat de grava este situatia din Republica Moldova, si cum este pregatita Romania sa raspunda unei situatii de criza? Cum trebuie inteles mesajul presedintelui Iohannis ca Romania va ajuta Republica Moldova „in orice situatie”?

Este actuala coalitie una „geopolitica”, gandita de presedinte ca sa treaca vremea tumultuoasa a razboiului din Ucraina? Daca s-ar intoarce in timp, in septembrie 2021, cand ministrii USR au iesit din Guvernul Catu, ar mai lua aceasta decizie? De ce nu a mers coalitia cu PNL si UDMR, si daca aceasta ar fi fost suficient de solida pentru a face fata actualelor provocari externe?

Cum explica faptul ca a plecat din USR dupa ce fusese ales democratic presedinte al formatiunii? Cat idealism si cat pragmatism sunt de tolerat in politica? Dacian Ciolos, artizan al mai multor intelegeri de compromis politic in Parlamentul European, descrie unde este, in opinia sa, linia rosie care desparte lucrurile pe care nu le doresti, dar trebuie sa le faci in politica, de compromisurile de neacceptat.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: