Presshub: Dosarul lui Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani inchisoare, in pericol de prescriere, dupa ce un judecator a fost promovat la CSM

news

Dosarul lui Marian Vanghelie, in pericol de prescriere. Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, in urma cu doua zile, detasarea unui judecator la CSM. Asta inseamna ca procesul lui Marian Vanghelie va fi reluat la Curtea de Apel Bucuresti pentru continuitatea completului de judecata, lucru care va conduce la prescrierea faptelor, sustin surse judiciare. Metoda de detasare la CSM este folosita de cativa ani pentru a tergiversa dosarele mediatizate.

Pe 27 septembrie, judecatorii din CSM au decis, in unanimitate, „detasarea la Consiliul Superior al Magistraturii a domnului Raileanu Toma Catalin, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, pe o perioada de 3 ani, incepand cu data de 02.10.2023”.

Asta inseamna ca procesul se va relua de la zero in faza de apel, lucru care va conduce la inchiderea dosarului deoarece intervine prescriptia. In acest dosar, fostul primar al Sectorului 5 are o condamnare la fond de 11 ani si 8 luni inchisoare.

Pe 13 mai 2021, Marian Vanghelie era condamnat la 11 ani si 8 luni inchisoare si pe 18 mai acelasi an Tribunalul Bucuresti si-a motivat decizia. Asta inseamna ca dosarul a plecat imediat la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care a stabilit primul termen abia peste 8 luni, in ianuarie 2022.

In luna mai anul trecut, Vanghelie a chemat 30 de martori care sa-i dovedeasca nevinovatia, din care au fost acceptati 17.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: