news

Presshub: Guvernul a schimbat regulile de intrare in greva chiar in timpul protestului profesorilor

O ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Ciuca pe 25 mai, prin care modifica conditiile pentru declansarea acestui unei greve, la trei zile dupa ce cadrele didactice au oprit lucru si cer salarii mai mari, a creat ingrijorare in randul profesorilor. Multi se gandesc sa nu mai participe la protestele anuntatate de sindicatele din invatamant pentru luni.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a anuntat ca, in conditiile in care reprezentantii protestatarilor nu au fost chemati de Guvern la negocieri, greva profesorilor continua si ca angajatii din sistemul de invatamant mentin solicitarile privind majorari salariale cu 25%, transmite News.ro.

„Pe 25 mai (joi) a fost data OUG 42/2023 care schimba conditiile in care un angajat poate sa intre in greva. In noile conditii, fiecare angajat trebuie sa notifice angajatorul si sa ceara suspendarea contractului individual de munca, dreptul la sanatate este SINGURUL drept care ii ramane angajatului.

In conditiile astea, luni profesorii nu mai pot face greva, fiindca ar trebui sa notifice angajatorul cu 24 de ore inainte. Ca sa continue greva, trebuie sa faca notificari individuale/cerere de suspendare a contractului individual de munca. Drepturi, libertati… Singura solutie…”, acesta este unul dintre mesajele care circula pe retelele sociale dupa ce Guvernul Ciuca a schimbat regulile privind conditiile in cate se desfasoara o greva.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Biletul de sanatate” revine la Cluj: primarul Emil Boc s-a apucat iar de genuflexiuni

Automatul care citeste miscarile si emite biletele de sanatate a fost reamplasat in statia de…

4 minute ago

Rusii nu mai pricep nimic: propagandistii de la Kremlin au lansat o campanie impotriva literei Z, pe care o considera „un simbol al esecului”

Posturile de propaganda canalele bloggerilor militari din Rusia si-au schimbat, de cateva zile discursul in…

34 de minute ago

Protest al Uniunii Nationale Barourilor: astazi, 4 octombrie, este „ziua fara avocati, ziua in care justitia nu exista”

Uniunea Nationala a Barourilor organizeaza astazi in intreaga tara o actiune de protest intitulata ”O…

49 de minute ago

Dieta incredibila celui mai „monstruos” culturist din lume: 2 kilograme de carne si 108 de bucati de sushi in fiecare zi – VIDEO

Denumit de presa „cel mai monstruos” culturist din lume, cehul Illia Golem cantareste 160 de…

O oră ago

Un proiect de lege initiat de PNL propune ca accesul online al copiilor sub 16 ani sa se faca doar cu acord parental

Senatoarea PNL si presedinta Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, Nicoleta Pauliuc a…

O oră ago

Niciun roman printre victimele accidentului rutier de la Venetia. Este posibil ca soferului autocarului sa i se fi facut rau la volan – VIDEO

Din informatiile transmise in cursul noptii de autoritatile italiene care investigheaza cumplitul accident petrecut aseara…

2 ore ago