news

Presshub: „Holocaustul nu e doar despre genocid, ci si despre efectul propagandei, al minciunii, despre violenta limbajului”

„Holocaustul nu e doar despre genocid, ci si despre efectul propagandei, al minciunii, despre violenta limbajului”, a explicat conf. univ. dr. Daniel Citiriga, la seminarul desfasurat sambata, la Constanta.

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” si Fundatia Freedom House Romania au organizat la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta evenimentul „Imagini din trecut. Holocaustul din Romania”, care a constat intr-o dezbatere si in vernisajul unei expozitii de banda desenata, ce prezinta experientele evreilor si romilor constanteni in perioada Holocaustului in Romania.

Evenimentul se inscrie intr-o serie de astfel de actiuni sustinute de Freedom House si Institutul „Elie Wiesel” in 10 judete din Romania (Bihor, Botosani, Cluj, Constanta, Dambovita, Gorj, Maramures, Prahova, Sibiu, Timisoara), toate acestea realizate in cadrul proiectului cultural-educational „Visualising The Past Through Graphic Novels. Prompting Local Involvement For Holocaust Remembrance In Romania” finantat de Uniunea Europeana prin programul Citizenship, Equality, Rights, Values (CERV-2022-CITIZENS-REM).

La dezbaterea de la Constanta, moderata de Razvan Chiruta, redactor-sef PRESShub, au participat Ana Barbulescu, cercetator stiintific la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel“ si conf. univ. dr. la Universitatea din Bucuresti, conf. univ. dr. Daniel Citiriga, prodecanul Facultatii de Istorie si Stiinte Politice din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, Paula Iordan, profesor de istorie la Liceul Teoretic „George Calinescu” din Constanta, precum si reprezentanti ai elevilor de la liceele „George Calinescu”, „Ovidius” si Colegiul National Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanta.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Scriitorul care a vrut sa-l ucida pe premierul slovac Fico nu a actionat singur: la doua ore dupa incident cineva a sters toate mesajele sale de pe internet

Potrivit ministrului de Interne de la Bratislava, echipa care investigheaza cazul va cerceta si daca…

15 minute ago

Scriitorul Salman Rushdie: „Daca ar exista un stat palestinian, ar fi ca un stat taliban, condus de Hamas”

Salman Rushdie, autorul americano-britanic care a supravietuit la limita unui atentat comis in 2022 de…

30 de minute ago

Aproape jumatate dintre cetatenii germani considera ca ajutorul acordat Ucrainei ar trebui redus, ca solutie la criza bugetara

Un procent de 40% dintre cetatenii germani chestionati intr-un sondaj au sugerat reducerea finantarii destinate…

45 de minute ago

Elicopterul in care se afla presedintele iranian Ebrahim Raisi a fost gasit complet ars – toti pasagerii sunt probabil decedati

Echipele de salvatori nu au detectat luni ''niciun semn'' de viata umana in elicopterul la…

60 de minute ago

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

10 ore ago