news

Presshub: Instanta i-a anulat 10 diplome din 11 unui membru al comisiei pentru cercetarea abuzurilor. Raport Integritate pe bune

Instanta i-a anulat 10 diplome din 11 unui membru al comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Parlamentul Romaniei, arata un raport realizat de voluntarii Integritate pe bune.

Acestia au analizat nivelul de educatie, parcursul profesional si averile a 50 de membrii ai comisiilor de Aparare si Coruptie din Camera Deputatilor si cei ai CSAT.

„Din pacate, multi dintre cei cu functii importante de reprezentare sau in sistemul de aparare al tarii, nu au studiile, experienta profesionala sau tinuta morala necesara pentru rolul ocupat. Doar prin informarea corecta a noastra, a cetatenilor, si prin presiunea noastra colectiva, vom promova oamenii potriviti in conducerea tarii”, aceasta este concluzia la care au ajuns voluntarii dupa terminarea raportului pentru anul 2023.

6 din cele 50 de persoane vizate nu au studii sau nu au absolvit si doar 23 au si diploma de master, iar 15 de doctorat.

Cercetarea arata ca cel putin 28 dintre diplomele pe care le au membrii vizati sunt obtinute de la o „fabrica de diplome” sau prezinta suspiciuni, precum posibilitatea de a fi plagiate. Principalele domenii in care subiectii analizati au diplome de licenta sunt: drept, economie si cel militar.

Nu toti deputatii au o facultate terminata, insa poate cea mai mare problema prezentata ce cercetare este ca diplomele nu sunt obtinute pe merit.

„Nu toti deputatii nostri au terminat o facultate. Nu vedem o problema in faptul in sine, deoarece o diploma oarecare nu garanteaza nici stapanirea la perfectie a obiectului de studiu, nici experienta necesara lucrului intr-un domeniu anume.

Ceea ce ne deranjeaza insa este cand acestediplome nu sunt obtinute pe bune”, se arata in raportul nr. 2 al Integritate pe Bune.

„Domnului Costel Barbu, deputat PNL de Teleorman, Curtea Suprema i-a anulat 10 diplome din 11. Iar domnul Norbert Apjok, fost deputat UDMR de Maramures (actualmente independent), a mintit partidul din care facea parte ca ar detine o diploma de licenta”, arata analiza.

Raportul mentioneaza ca doar 24 dintre subiecti au in total 93 de diplome de Securitate de la diverse institutii. 20 dintre acestea au fost eliberate de Colegiul National de Aparare/Securitate, iar 24 sunt rezultate in urma studiilor in strainatate.

Cu toate acestea, studiul afirma ca un procent insemnat dintre subiecti se indreapta catre doctorat, in timp ce un sfert dintre ei au cate doua facultati, iar apetitul pentru studii postuniversitare este foarte ridicat.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: costel barbu

Recent Posts

Ministrul israelian al Securitatii Nationale, Ben-Gvir, a fost ranit intr-un accident rutier, dupa ce masina in care se afla s-a rasturnat – VIDEO

Ministrul israelian de extrema-dreapta al Securitatii Nationale, Itamar Ben-Gvir, a fost ranit usor si transportat…

15 minute ago

Israelul anunta Egiptul ca va da o „ultima sansa” acordului privind ostaticii, inaintea lansarii atacului asupra orasului Rafah

Israelul vede cele mai recente eforturi de a obtine o incetare a focului si un…

29 de minute ago

Pelerinaj de Florii pe strazile Bucurestiului. Procesiunea va incepe astazi la orele 16.00 de la Manastirea Radu Voda

Arhiepiscopia Bucurestilor va organiza sambata, in Bucuresti, Pelerinajul de Florii, la care vor participa ierarhi,…

O oră ago

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

14 ore ago