news

Presshub: Judecatorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu a scapat de dosarele de la SIIJ. Cinci ani de pseudo-anchete

Judecatorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu a scapat de dosarele de la SIIJ. Parchetul General, prin procurorii desemnati pentru a ancheta magistrati, a clasat toate plangerile care-l vizau pe Ion Tudoran Corneliu Bogdan, cel care l-a condamnat in prima instanta pe milionarul Puiu Popoviciu la 9 ani inchisoare in dosarul „Ferma Baneasa”.

Aceste plangeri, reunite intr-un dosar in care Tudoran a fost urmarit penal de catre procurorii fostei Sectii Speciale conduse de Adina Florea – in prezent pensionata si reangajata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei – au fost folosite de Puiu Popoviciu pentru a se apara la Londra in procesul de extradare, proces pe care l-a si castigat. Acum, toate acele acuzatii s-au dovedit a fi fara suport.

Pe 18 aprilie 2024, Parchetul General emitea solutie de clasare in dosarul care-l viza pe Ion Tudoran Bogdan. Cazul a fost deschis in urma mai multor plangeri facute de diversi indivizi, unii dintre ei cu cazier.

In mai 2019, Aurel Cezar Panait sustinea intr-o plangere depusa la fosta SIIJ ca judecatorul Tudoran a exercitat fara drept meseria de avocat, ca a santajat si ca l-a inselat in conventii.

Mai exact, Panait il acuza pe Tudoran ca a importat printr-un intermediar trei masini din Statele Unite, pe care le-a folosit prin procura. In plus, judecatorul ar fi folosit gratuit doua garaje care apartineau societatii Autovit. O alta acuzatie era ca fostul magistrat ar fi oferit asistenta juridica unor cunoscuti pe care i-a ajutat la tranzactionarea unor actiuni.

In februarie 2020, acelasi Aurel Cezar Panait depunea o noua plangere pentru favorizarea faptuitorului fata de medicii care l-au consultat pe judecatorul Tudoran. Panait ii acuza pe medici ca au emis diverse diagnostice medicale care-l favorizau pe Tudoran.

Pe 16 ianuarie 2020, un anume Marinica Bozdoro depunea o plangere impotriva judecatorului Tudoran pe care-l acuza de luare de mita.

In februarie 2020, Liviu Ciprian Opris depunea o plangere impotriva judecatorului Tudoran in legatura cu instrumentarea unor dosare care-i privea pe Gigi Becali si fratii Paunescu.

La aceeasi data, Opris mai depunea o plangere in care-l acuza pe judecator ca l-a santajat sa vanda actiunile pe care le detinea la un pret prea mic.

Actiunile respective au fost vandute de Opris in 2009 si 2011, iar plangerea impotriva judecatorului a fost depusa dupa 9 ani.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

10 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

12 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

12 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

12 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

12 ore ago