Categories: politica

Presshub: Patru noi posturi de 3.500 de euro pe luna, pentru cateva ore de lucru, inventate de guvernul Ciolacu

Patru noi posturi de 3.500 de euro pe luna, pentru cateva ore de lucru, inventate de guvernul Ciolacu, care discuta joi propunerea de suplimentare a sinecurilor bine platite pentru clientii politici.

In sedinta de la Palatul Victoria, este prezentata propunerea de suplimentare a Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari si reglementarea operatiunilor de finantare, garantare si asigurare efectuate de Banca de Export-Import a Romaniei EXIMBANK – S.A. (CIFGA), ai carei membri sunt recompensati cu 3500 de euro pentru patru sedinte pe luna.

Potrivit legii, Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari a fost alcatuit initial din 13 membri, dintre care un presedinte si 2 vicepresedinti, reprezentanti ai organelor de specialitate ale administratiei publice centrale si ai Bancii de Export-Import a Romaniei EXIMBANK – S.A.

Numarul a fost suplimentat la 15 membri, platiti cu 20 la suta din salariul lunar al directorului bancii.

De astazi, CIFGA va avea 17 membri, locurile suplimentare vor fi impartite intre ministerul de Finante si Secretariatul General al Guvernului. In acest fel, SGG va avea nici mai mult, nici mai putin decat patru reprezentati bine platiti in CIFGA.

Potrivit unor surse din cadrul coalitiei aflate la guvernare, suplimentarea locurilor s-a negociat la nivel politic, intre Lucian Bode, secretarul general al PNL, fost ministru de Interne, si Marian Neacsu, trimisul special al premierului Marcel Ciolacu la astfel de discutii.

Astfel, de la PNL ar urma sa ajunga in CIFGA doua personaje care se luptau pentru acelasi post, motiv pentru care ar fi fost suplimentat numarul, ca sa ajunga la toata lumea, si anume Lucian Petrica Rusu si Claudiu Mihnea Drumea.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

PNL Sector 1 anunta „rezultatele finale”, inregistrate la AEP: Tuta ar avea cu 673 de voturi mai mult decat Armand. USR nu se lasa

PNL Sector 1 a anuntat joi ca "rezultatele finale inregistrate la AEP dupa finalizarea verificarii…

4 minute ago

INTERVIU Nicu Stefanuta, eurodeputat independent: „Romanii sunt satui de partide, care au ascuns pe listele lor tot felul de personaje dubioase, iar electoratul a taxat aceasta practica”

Abia incheiatele alegeri europarlamentare au prilejuit numeroase surprize, unele placute, altele mai putin placute. Daca…

47 de minute ago

Doi romani din Germania s-au ales cu 88.000 de euro confiscati, dupa ce n-au declarat la vama ca aveau asupra lor acesti bani

Doi cetateni romani s-au ales cu confiscarea sumei de 88.000 de euro dupa ce au…

O oră ago

George Tuta isi proclama iar victoria, USR a sesizat Bruxellesul: „Avem confirmate rezultatele anuntate de noi inca de luni dimineata, dupa numaratoarea paralela”

Candidatul PSD-PNL la Primaria Sectorului 1, George Tuta, a sustinut joi ca este este primar…

25 de minute ago