politica

Presshub: Presedintele comisiei care „a albit” plagiatul lui Bode a demisionat. Un membru, atac la Sercan

Presedintele Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice care a decis ca Lucian Bode nu este vinovat de plagiat a demisionat din functie. Consiliul, aflata in subordinea Ministerului Cercetarii, condus de un coleg de partid al lui Bode, a stabilit ca ministrul de Interne nu a plagiat dupa ce a analizat doar 27 de pagini din teza sa de doctorat si in ciuda faptului ca admite ca lucrarea este plina de citate marcate necorespunzator.

Dacian Dragos, care este si presedintele Comisiei de Etica de la Universitatea „Babes-Bolyai care a decis in ianuarie ca lucrarea de doctorat a lui Lucian Bode este „profund viciata”, a demisionat miercuri din Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSTDI), dupa ce acest organism l-a declarat nevinovat pe ministrul de Interne.

„Stimate domnule ministru Sebastian Burduja, va rog sa acceptati demisia mea cu efect din data de 1 iunie din calitatea de presedinte si membru al CNECSTDI. Pana la 1 iunie voi incerca sa asigur finalizarea sesizarilor in lucru care sunt intr-un stadiu avansat de analiza.

Am condus acest consiliu consultativ al ministerului in doua perioade: 2016-2017 si din 2020 pana in prezent. Am preluat CNECSDTI cu peste 200 de dosare nerezolvate pe rol, si printr-o munca sustinuta alaturi de colegii mei am reusit sa ajungem la 5 cazuri pe rol in prezent.

Am intampinat dificultati in sprijinul acordat de-a lungul timpului de minister prin directia juridica (care a actionat contrar intereselor ministerului si a refuzat cu obstinenta sa reprezinte CNECSDTI in justitie asa cum cere legea), secretariatul tehnic, multa vreme nefunctional, si compartimentul de IT”.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

9 minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

2 ore ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

3 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

O oră ago

Fondul Monetar International va acorda o noua transa de imprumut Argentinei, laudand politica de austeritate a presedintelui Milei

Fondul Monetar International, cel mai mare creditor al Argentinei, a acceptat luni sa elibereze urmatoarea…

2 ore ago