Categories: news

Presshub: Presedintele Curtii de Apel Timisoara si-a dat demisia dupa ce CSM nu i-a aprobat echipa de conducere

Presedintele Curtii de Apel Timisoara si-a dat demisia dupa ce Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu i-a aprobat echipa de conducere. Pe ordinea de zi a Sectiei pentru Judecatori a CSM se afla cererea de eliberare din functie a lui Mircea Cretu.

Decizia a fost luata dupa ce, la sedinta anterioara, judecatorii din CSM au amanat numirea vicepresedintilor si sefilor de sectie sub pretextul unui concurs aflat in desfasurare.

Pe 28 noiembrie, Sectia a amanat luarea unei decizii pentru propunerile inaintate de presedintele Curtii de Apel Timisoara care dorea sa-si formeze echipa. Astfel, Sectia pentru Judecatori a CSM a amanat numirea judecatoarelor Diana Duma Patrascu, Anca Nacu, Laura Ani Bogdan si Lucica Dobrin in functii de conducere a Curtii de Apel Timisoara. Fara sa motiveze, alesii judecatorilor, cu majoritate de 8-1, au decis sa amane propunerile facute de presedintele instantei, Mircea Cretu.

Aceasta chestiune a fost ridicata de judecatoarea Ramona Gratiela Milu in sedinta de joi, care a aratat ca a fost singura care a votat pe 28 noiembrie pentru echipa lui Cretu.

„Este de o gravitate fara precedent ca propunerile de numire sa fie amanate, fara a motiva deciziile. Aceasta respingere necesita o explicatie pentru colegii care l-au considerat un vot de neincredere”, a aratat Milu.

In replica, Elena Raluca Costache a tinut sa precizeze ca cei patru judecatori de la Timisoara au fost informati „pe canale informale” despre motivele amanarii.

„S-au dat explicatii colegilor, pe canale informale. Decizia de saptamana trecuta este in contextul legii actuale. E adevarat, potrivit legii, presedintele Curtii isi alege echipa.

Pentru functia de sef al Curtii de Apel Timisoara s-au inscris doi candidati, este un concurs in desfasurare. Amanarea din CSM a avut in vedere litera legii. Daca obtine altcineva functia de presedinte ce facem?”, s-a intrebat Costache.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Berea obisnuita va fi interzisa la meciul Anglia-Serbia de la Euro 2024, suporterii englezi si cei sarbi vor bea doar bere cu lamaie

Berea cu continut normal de alcool (4,8%) va fi interzisa la meciul de deschidere al…

14 minute ago

Presedintele Joe Biden a aprobat furnizarea catre Ucraina a unui nou sistem de rachete Patriot

Statele Unite vor furniza Ucrainei un sistem de rachete Patriot suplimentar, au declarat la 11…

29 de minute ago

Si vulpile cumpara de la Auchan? Patru simpatici pui de vulpe, surprinsi intr-un depozit din Cluj-Napoca al acestui hipermarket

Patru pui de vulpe au fost surprinsi in depozitul unui hipermarket din Cluj-Napoca, in timp…

44 de minute ago

Hunter Biden a fost gasit vinovat pentru trei infractiuni in procesul armelor de foc, el risca o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare

Hunter Biden a fost condamnat marti, 11 iunie, pentru toate cele trei acuzatii de infractiune…

59 de minute ago

Ceasul sovietic pe care l-a purtat la mana Nicolae Ceausescu va fi scos la licitatie in aceasta luna, la Bucuresti. Pretul de pornire este de 500 de euro

Aproape de finalul acestei luni, Artmark va organiza o noua licitatie unde va fi prezentat…

O oră ago

Guvernul de la Hong Kong a anulat pasapoartele a sase activisti pro-democratie, care au fugit in Marea Britanie

Guvernul din Hong Kong a anuntat miercuri anularea pasapoartelor a sase activisti pro-democratie care "au…

O oră ago