Presshub: Profilerul Politiei Romane, despre „crime la indigo”, infractori tot mai rafinati si arta de a tacea cand trebuie

news

Locul faptei si victima sunt cele mai importante „izvoare de cunoastere”, sunt zonele in care psihologii criminalisti sapa „ca minerii” pentru a gasi informatiile de care au nevoie ca sa rezolve cele mai dificile dosare. „«Un capat de ata da-mi si il voi desface in patru!», cam asa ne spunem intre noi si asa gandim; si pornim la verificari”, explica Dorin Dumitran, comisar sef de politie, doctor in psihologie si profiler al Politiei Romane.

Specializat la Unitatea de Analiza Comportamentala (Behavioral Analysis Unit) a FBI, Dorin Dumitran este din 2015 psiholog la Serviciul de Analiza Comportamentala din IGPR, structura specializata in investigarea infractiunilor grave.

„Ori mori matale, ori mor eu! Dar eu nu mor”, i-a spus Dorin Dumitran lui Gheorghe Dinca, acum aproape patru ani. Si dupa 60 de ore de audieri l-a facut pe celebrul criminal din Caracal sa cedeze si sa marturiseasca.

Intr-un interviu acordat pentru PRESSHub, Dorin Dumitran dezvaluie cum reuseste sa isi domine interlocutorul, vorbeste despre munca sa si a colegilor sai, dar si despre responsabilitatea jurnalistilor, despre recidiva si mutarea infractiunilor in online, unul dintre cele mai importante mesaje transmise public fiind acela ca „trebuie sa ne pese mai mult de ceea ce se intampla in jurul nostru”.

Citeste mai multe pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: