Presshub – Psiholog: Reclamele la pariuri fac un rau urias. Dependenta de jocuri de noroc este reala

news

Un tanar de 19 ani si-a dat foc miercuri in apropierea Liceului Economic din Ramnicu Valcea, dupa ce a pierdut 3.000 de lei la jocurile de noroc. In momentul in care au ajuns pompierii, tanarul era complet cuprins de flacari si nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Romania este acaparata de reclame la jocuri de noroc. Aproape la fiecare colt de strada exista un banner sau un afis, multe de mare intindere, in care ti se promite un castig rapid si usor la pariuri sau la pacanele.

In toata tara, exista peste 15.000 agentii de pariuri stradale, cele mai multe amplasate in Bucuresti. Ultimii doi ani au venit cu o explozie a acestui tip de afacere, in conditiile in care in 2021 existau 8.000 de sali de jocuri. Practic, numarul lor aproape s-a dublat in acest interval scurt.

Se adauga 27 de case de pariuri online licentiate si 5 care pot organiza jocuri de tipul casino online, conform Siteuri Pariuri. Potrivit celui mai recent sondaj, un barbat roman din patru a plasat minim un pariu in ultimul an. Statistica se refera exclusiv la cei care au implinit 18 de ani, varsta de la care pot fi practicate legal jocurile de noroc.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: