externe

Presshub: Rusia distruge mediul din Ucraina. Si vecinii sunt afectati. Reactiile chimice pe care nu le vedem

Rusia distruge mediul din Ucraina, deliberat, prin invazia militara, iar aceasta situatie ar putea duce la o criza pe scara larga.

Razboiul afecteaza fiecare componenta a naturii – flora si fauna, apa, aerul, solul si, prin urmare, si sanatatea oamenilor. Consecintele acestui impact negativ vor fi pe termen lung si au nu doar un caracter local, ci si global.

Este dificil de estimat impactul razboiului asupra ecologiei Ucrainei. Este un sistem prea complex in care este imposibil sa se furnizeze cifre si calcule precise, mai ales in timpul ostilitatilor active.

Pe langa miile de oameni ucisi si distrugerea infrastructurii critice, tara ar putea fi bantuita ani de zile de o alta criza la fel de ingrozitoare din cauza invaziei Rusiei: cea de mediu.

Consecintele sale vor fi resimtite nu numai de natura, ci si de oameni. De starea mediului vor depinde calitatea si speranta de viata a populatiei in viitor.

Rusia foloseste ecocidul si ca o alta modalitate de a pune presiune asupra comunitatii internationale.

Prin urmare, pentru a simplifica pe cat posibil informatiile disponibile despre impactul razboiului asupra mediului, vom vorbi in continuare despre impactul acestuia asupra celor trei componente principale ale ecosistemelor naturale: aer, sol, apa.

In contextul agresiunii rusesti, Ucraina a pierdut o parte din complexul industrial si energetic, activitatea mediului de afaceri a devenit mult mai mica, criza combustibilului a redus intensitatea utilizarii vehiculelor si mai mult de 11 milioane de oameni au parasit tara, ceea ce a redus poluarea aerului.

Dar au aparut alte surse de poluare, iar pericolele sunt, de fapt, in crestere. Daunele din emisiile atmosferice rezultate din operatiunile de lupta devin mult mai evidente.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

4 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

3 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

4 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

4 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

6 ore ago