politica

Presshub: Scoala vietii impotriva scolii

Cu Marcel Ciolacu ne luam definitiv adio de la ideea ca in fruntea guvernului e important sa avem un om scolit, un om pregatit. Instalat in post a doua zi dupa incheierea grevei profesorilor, Ciolacu desavarseste visul mediocru al reusitei in viata prin ocolirea scolii.

Studiile sale sunt in cel mai bun caz o gluma proasta, iar in cel mai rau o indelunga forma de dispret fata de tot ce poate sa insemne educatia ca sa ajungi cineva in Romania.

Dar Marcel Ciolacu nu mai e de mult o exceptie in peisajul politicii romanesti: e plin si acest guvern, cum au fost si cele anterioare, de oameni care au pacalit in toate formele posibile sistemul scolar. Anii 1990-2000 au fost anii in care s-au inventat niste scoli si universitati populare, sa ajunga la toata lumea contra unei sume de bani.

Veritabile masini de spalat bani, aceste pseudo-scoli au ajuns, iata, sa formeze „elita” politica romaneasca de azi. Mai mult, prin faptul ca au „scolarizat” zeci, poate sute de mii de persoane, le-au dat acestora iluzia ca sunt educate si ca deci pot emite pretentii publice in baza cartoanelor primite dupa ce si-au platit pretinsele studii.

Iar daca la aceste studii se adauga un certificat trimis acasa de la una din scolile de partid ale institutiilor de forta, eventual un doctorat plagiat, avem schita parcursului educational complet al majoritatii politicienilor care conduc azi aceasta tara.

Ajuns prim-ministru peste o tara din care nu lipsesc specialistii in niciun domeniu, formati in scoli prestigioase din tara si din strainatate, Marcel Ciolacu isi construieste azi imaginea omului simplu, harnic si cinstit, a carui singura neimplinire este ca a fost exmatriculat de la doctorat.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Lovitura de start si la campionatul european de fotbal rezervat persoanelor fara adapost

Echipele formate din persoane defavorizate din opt natiuni au inceput sa concureze luni in turneul…

6 ore ago

Un album inregistrat de trupa Wu-Tang Clan, intr-un singur exemplar, expus la Muzeul de Arta Veche si Noua din Tasmania. Melodiile pot fi lansate abia in anul 2103

In interiorul unei cutii din argint sculptata manual, expusa intr-un muzeu australian se afla cel…

6 ore ago

Ana Birchall va candida la Presedintia Romaniei. Ea a avut pozitii dure fata de Gabriela Firea si Florin Iordache dupa ce a fost exclusa din PSD

Ana Birchall, fost ministru PSD al Justitiei, isi va depune candidatura la Presedintia Romaniei, au…

10 ore ago

Cel putin 10 morti si zeci de disparuti in urma a doua naufragii in Mediterana

Cel putin 10 persoane au murit si alte zeci sunt date disparute dupa doua naufragii…

6 ore ago