news

Presshub: Sefa Curtii de Apel Bucuresti a reclamat o judecatoare la Inspectia Judiciara, apoi a castigat disputa

Sefa Curtii de Apel Bucuresti (CAB), Liliana Arsenie, a reclamat-o la Inspectia Judiciara (IJ) pe judecatoarea Mihaela Bostina de la Tribunalul Arges, cea care a suspendat o hotarare de colegiu a CAB.

In proces, Arsenie avea calitatea de parat. Imediat, judecatoarea Bostina a facut cerere de abtinere, iar noul complet i-a dat dreptate sefei CAB.

Tot Bostina trebuia sa judece anularea hotararii de colegiu, dar dupa ce a fost reclamata a deschis un nou proces, prin care a cerut sa se abtina, cerere care i-a fost acceptata.

Noua judecatoare, Elena Manuela Oros de la Tribunalul Arges, a respins cererea de anulare a hotararii de colegiu a CAB, hotarare care privea componenta completurilor de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti pe 2024.

Astfel, Liliana Arsenie a castigat procesul in care avea calitate de parat, dupa ce a reclamat-o la IJ pe judecatoarea care nu i-a dat dreptate.

Actiunea sefei CAB reprezinta un precedent periculos. In acest fel, orice inculpat nemultumit de solutia pronuntata in camera preliminara de exemplu, poate reclama judecatorul la Inspectia Judiciara, iar acesta trebuie sa se abtina de a mai judeca mai departe procesul.

Ca Arsenie este cea care a reclamat la IJ rezulta din motivarea cererii de abtinere a Mihaelei Bostina.

„Sub un al doilea aspect, a mentionat ca un alt motiv de abtinere il reprezinta sesizarea Inspectiei Judiciare de catre parata ##### ######## ######, presedinte al Curtii de Apel Bucuresti, in vederea cercetarii sale disciplinare in legatura cu solutia pronuntata in dosarul nr. ####/109/2023, sesizare despre care a fost informata in dupa amiaza zilei de 28.02.2024.

Astfel, a aratat ca intelege sa formuleze prezenta pentru a exclude orice lipsa de obiectivitate in cauza si orice suspiciune de impartialitate in solutionarea litigiului”, se arata in motivarea tribunalului.

Judecatoarea Bostina a fost reclamata la IJ „in legatura cu solutia pronuntata” de parata Arsenie, a doua zi dupa ce a suspendat hotararea de Colegiu.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cine este Mohammad Mokhber, noul presedinte al Iranului. El a fost de acord sa furnizeze rachete sol-sol si drone armatei ruse

Iata cateva date cheie despre Mohammad Mokhber, 68 de ani, primul vicepresedinte al Iranului care,…

O oră ago

Iranienii din tara si din diaspora sarbatoresc cu bere si artificii moartea presedintelui Raisi, considerat vinovat de uciderea a mii de protestatari pentru democratie

Iranienii din intreaga lume sarbatoresc moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi, dupa ce elicopterul care il…

47 de minute ago

Donald Trump sugereaza ca ar vrea si al treilea mandat: „Roosevelt cum a putut sa fie presedinte timp de 16 ani?”

Fostul presedinte american Donald Trump a sugerat la o intalnire electorala desfasurata in weekend ca…

17 minute ago

Alegeri scumpe la Vaslui: primarul din comuna Pogonesti a alocat 7.000 de euro doar pentru hartia igienica si sapunul din cele doua sectii de votare

Consilierii locali din comuna vasluiana Pogonesti urmeaza sa dezbata si sa voteze in sedinta de…

2 ore ago

Pentru a celebra faimoasa bagheta, Posta Franceza a lansat un timbru care miroase a paine proaspat scoasa din cuptor

Posta Franceza a lansat recent un timbru postal de tip „razuieste si miroase” pentru a…

17 minute ago