Presshub. Tudor Giurgiu: Strigatul de libertate din 1989 nu ne mai spune prea multe azi

news

Strigatul de libertate din 1989, acel „Libertate, libertate” pe care-l spuneau oamenii, in pietele centrale ale oraselor, cu toata bucuria sufletului scapat din dictatura, nu mai spunea la fel de multe azi, dupa 33 de ani in care dreptul de a fi liberi ni se pare firesc.

Si totusi, acest drept poate fi pierduta intr-o clipa, remarca Tudor Giurgiu, regizorul filmului „Libertate”, care va avea premiera de gala pe 2 octombrie si va fi in cinematografe din 3 octombrie.

Filmul vorbeste despre un moment controversat din timpul Revolutiei din 1989, cand, la Sibiu, Armata, Militia, Securitatea si civilii care au pus mana pe arme au tras unii in altii convinsi fiind ca trag in terorisi.

Dupa Bucuresti, la Sibiu au murit cei mai multi oameni, 99, o balta de sange inutila, care nu a fost complet elucidata nici pana azi. Alte sute de persoane au fost tinute prizoniere intr-un bazin, timp de o luna, mult dupa caderea regimului Ceausescu.

Cum a fost posibil? Ce spune acest lucru despre trecerea de la dictatura la democratie in acel decembrie 1989?

Tudor Giurgiu vorbeste, in interviul acordat PRESShub, despre evenimentele de la Sibiu, pe care le-a documentat si apoi le-a trait, in film.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: