Prestatia lui Stoicescu atrage iar revolta membrilor CNA: „Era obligata sa-l readuca pe Dragnea cu picioarele pe pamant”

news

Dorina Rusu, membra a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), s-a autosesizat in legatura cu „afirmatiile iresponsabile“ facute de liderul PSD Liviu Dragnea la Antena 3 si acuza lipsa de reactie a moderatoarei Alessandra Stoicescu. Membra CNA critica institutia din care face parte si pe care o catalogheaza ca fiind „nefunctionala si lipsita de eficienta“.

Intr-un comunicat de presa, Dorina Rusu a afirmat ca interviul cu Liviu Dragnea difuzat de Antena 3 a fost „un spectacol care va ramane unul de trista amintire in istoria, oricum trista, a televiziunii din Romania“.

Membra CNA a punctat si ca realizatoarea Alessandra Stoicescu nu a avut nicio reactie la afirmatiile grave facute de liderul PSD, ba chiar „le-a provocat“. Dorina Rusu considera ca declaratiile lui Dragnea au avut ca scop deturnarea atentiei publicului de la abuzurile facute la mitingul Diasporei, de pe 10 august 2018.

„Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat in direct si la o ora de varf ca anul trecut au venit in Romania patru straini care au stat trei saptamani la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina. Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovada in sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extrema. Mai mult, ea a sugerat ca cel care i-a platit pe asasini a fost George Soros, iar al treilea om in stat a lasat sa se inteleaga ca intr-adevar miliardarul american a fost cel care a pus la cale planul pentru asasinarea sa.

Cand un politician face afirmatii iresponsabile intr-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat sa-l readuca cu picioarele pe pamant, dar acest lucru nu s-a intamplat in emisiunea de la Antena 3. Dimpotriva, felul in care au decurs discutiile au aratat ca interviul a facut parte dintr-un plan de a deturna atentia publicului de la abuzurile de pe 10 august.

Afirmatiile potrivit carora pe 10 august a fost o incercare de lovitura de stat, ca lui Klaus Iohannis si partidelor de opozitie le place violenta, ca presedintele vrea sa-l elimine din politica, ca multinationalele au finantat protestul fac parte, in mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost in niciun fel puse la indoiala sau contracarate de moderatoarea emisiunii. Prin felul in care si-a exercitat atributiile, aceasta le-a venit in intampinare sau chiar le-a provocat“, afirma Dorina Rusu.

In incheiere, Dorina Rusu anunta ca s-a autosesizat si spera ca forul sa discute acest caz intr-un timp cat mai scurt. Pe de alta parte, Rusu critica si institutia din care face parte, fiind de parere ca poarta o parte din vina pentru felul in care arata Romania: „Din pacate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficienta din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din Romania“.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: