Pretul gazului in Europa a coborat la cel mai redus nivel de la inceputul razboiului

externe

In timpul tranzactiilor de marti, la cel mai mare hub TTF din Europa, in Olanda, pretul gazelor a scazut sub 77 de euro pe megawatt-ora (sau 820 de euro pe mia de metri cubi). Este cel mai redus nivel de la inceputul invaziei rusesti in Ucraina, in luna februarie a acestui an, potrivit BBC.

Cu doua zile inainte de atacul rusesc asupra Ucrainei, pe 22 februarie, pretul gazului TTF a fost putin sub 80 de euro pe MWh, aminteste Deutsche Welle. Pretul gazelor a atins maximul la sfarsitul lunii august, ajungand la aproape 350 de euro pe MWh.

Radiodifuzorul citeaza un raport al Agentiei Federale Germane de Retele, potrivit caruia reducerea pretului la gaze a fost ajutata de vremea calda din Europa de la sfarsitul lunii decembrie, care a redus consumul de gaze, precum si de fluxul mai mare de energie din parcurile eoliene.

De Craciun, instalatiile de stocare a gazelor din Germania au ramas pline in proportie de 88,2%. La inceputul lunii noiembrie, in ciuda incetarii livrarilor din Rusia, instalatiile de depozitare a gazelor din Germania erau pline in proportie de peste 99%.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: