externe

Pretul petrolului a crescut dupa ce Rusia a anuntat interzicerea exporturilor de benzina si motorina

Pretul petrolului si-a revenit vineri, recuperand o parte din pierderile anterioare din cauza unor ingrijorari legate de aprovizionare, dupa ce Rusia a interzis exportul de benzina si motorina, potrivit agentiei de presa Anadolu.

Brent, una dintre referintele internationale, s-a tranzactionat la 90,25 dolari pe baril la ora locala 09.30 (0630 GMT), un castig de 0,69% fata de pretul de inchidere de 89,63 dolari pe baril din sedinta de joi.

Referinta americana West Texas Intermediate (WTI) se tranzactiona la aceeasi ora la 93,76 dolari pe baril, in crestere cu 0,49% fata de inchiderea din sedinta precedenta, de 93,30 dolari pe baril.

Reducerea ofertelor din Arabia Saudita si Rusia, de aproximativ 1,3 milioane de barili pe zi (bpd) pana la sfarsitul anului, au stimulat preturile care au oscilat in jurul valorii de 95 de dolari pe baril.

Guvernul rus a limitat joi exportul de benzina si motorina pentru a echilibra piata interna, ceea ce a sporit ingrijorarile legate de aprovizionare si a sustinut cresterea preturilor.

Guvernul a explicat intr-un comunicat ca aceasta decizie, care are ca scop stabilizarea preturilor la carburanti pe piata interna, „va contribui la saturarea pietei de carburanti, ceea ce va duce la reducerea preturilor pentru consumatori”.

Vicepremierul Alexander Novak a atribuit majorarea preturilor angro la carburanti unei cresteri a preturilor la produsele petroliere pe pietele globale, precum si deprecierii rublei in raport cu dolarul.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

6 minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

O oră ago

Politia Capitoliului din Washington D.C. investigheaza prezenta unei pungi cu cocaina in sediul institutiei

Politia Capitoliului american (USCP) a anuntat miercuri ca investigheaza descoperirea unei pungi cu cocaina in…

5 minute ago

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

34 de minute ago

Imagini transmise de satelitii americani de spionaj sugereaza ca Marina Militara chineza ar fi construit primul portavion de drone din lume

Marina Militara chineza a construit in secret ceea ce ar putea fi prima nava dedicata…

2 ore ago

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

2 ore ago