Preturi bune si lucrari de calitate. Motivele pentru care Romania a ajuns in top pe harta turismului dentar

news

Cand vine vorba despre turism dentar, Romania este de ani buni una dintre cele mai cautate destinatii din Europa, dar si din lume. „De vina” pentru acest lucru sunt serviciile stomatologice de calitate, dar si preturile accesibile. In plus, in Romania, clinicile stomatologice sunt echipate cu aparatura de ultima generatie, un alt argument pentru care se practica turism dentar la nivel macro.

Ce este turismul dentar?

Turismul dentar este un program prin care clinicile dentare din Romania atrag pacienti din afara granitelor sa-si rezolve problemele stomatologice. Intr-un singur sejur, pacientii iti pot rezolva toate problemele dentare beneficiind de tratamente realizate cu tehnologie de ultima generatie, materiale de top si medici stomatologi cu experienta.
In tara noastra sunt peste 130 de clinici si spitale private care trateaza pacienti din afara Romaniei. Un bun exemplu il reprezinta clinicile dentare Dr. Leahu, care au inceput sa deschida clinici in toata tara, cele mai recent in Timisoara si chiar si Turda.

Cum a ajuns Romania pe harta turismului dentar?

De ani buni, Romania este una dintre destinatiile preferate in materie de turism dentar, cand vine vorba despre stomatologie. Cifrele prezentate de observator.tv arata ca peste 50.000 de pacienti din Europa, adica 10 la suta din numarul turistilor cazati in hoteluri, ajung anual in Romania pentru implanturi dentare. Multe dintre clinicile din Romania le ofera strainilor si preluare de la aeroport si cazare in hotelurile din apropierea clinicilor. Perioada in care se practica cel mai mult turismul dentar este vara, in lunile iulie si august.

Care sunt cele mai populare proceduri printre strainii care apeleaza la medicii romani

Implanturile dentare sunt printre cele mai populare proceduri solicitate de catre pacientii din Romania. La fel de cerute sunt aditiile osoase (transplant de masa osoasa). Pe locul al 3-lea in topul serviciilor sunt fatetele dentare, si ele extrem de cautate de catre straini.

Vedeta internationala care si-a tratat dantura in Romania

In toamna anului 2018, fostul solist al trupei rock AC/DC, Dave Evans, a apelat si el la serviciile medicilor dentisti de la noi si si-a refacut zambetul intr-o clinica stomatologica din Pitesti. Starul muzicii rock s-a aratat extrem de multumit de rezultatele lucrarii realizate in Romania.

Cati bani economisesc pacientii?

Multi dintre pacientii straini au recunoscut ca tratamentele stomatologice efectuate in tara noastra i-au ajutat sa economiseasca pana la 50% in comparatie cu acelasi tratament oferit de dentistii din tara natala. Daca strainii vin din Statele Unite ale Americii sau Canada, reducerea este si mai mare, de 50%.

Mai mult despre:

Comentarii: