news

Preturi uriase la urcarea pe Babele cu telecabina: 190 de lei de persoana. „Anul trecut era cam 60 lei”

Cristian Paun, profesor universitar la ASE Bucuresti, scoate in evidenta preturile exorbitante practicate de operatorul telecabinei Busteni-Babele.

„O urcare la Babele dus-intors cu telecabina a ajuns 190 de lei/persoana. O familie cu doi adulti si doi copii scoate din buzunar 600 de lei pentru o plimbare la Babele.

Anul trecut era cam 60 lei/persoana. O apa la restaurant 15 lei. O bere la sticla de 330 ml 12-15 lei. Mancarea mai scumpa cu minim 20% ca in Centru Vechi din Bucuresti. Preturile sunt din Sinaia. Cazarea la fel, mai scumpa cu 20%.

Foarte scump daca le aduni pe fiecare. Iti trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de doi adulti si doi copii de o saptamana. Minim.

Cea mai proasta idee este, intr-un astfel de context, sa cresti TVA pentru HORECA si salariul minim. Care mai este logica sa dai vouchere de vacanta si sa supraimpozitezi sectorul? Plimbi bani ca sa spui ca faci lucruri pentru popor. Politici publice care se anuleaza reciproc”, a scris Paun pe Facebook.

Iata si preturile afisate pe site-ul firmei care opereaza telecabina Busteti-Babele. Un drum tur-retur este 170 de lei.

Telecabina Busteni-Babele leaga statiunea Busteni de platoul Bucegilor. Statia de plecare din Busteni se afla la marginea localitatii, pe strada Telecabinei. Statia de sosire pe platou se afla la 230 m de Cabana Babele si formatinea stancoasa Babele si la aproximativ 500 m de Sfinxul din Bucegi.

Traseul pana la Statia Babele, situata la o altitudine de 2.172 de metri, este strabatut de doua telecabine cu o capacitate de 25 de turisti fiecare, cu o viteza de aproximativ 36 de kilometri pe ora, timp de 13 minute.

Telecabina Busteni este operata de Genetrix (fosta Teleferic Prahova). Iata cum se prezinta compania pe site: „Genetrix este o companie dedicata sa mentina transportul de cablu o solutie durabila si confortabila. Peste tot in Valea Prahovei suntem recunoscuti pentru capacitatea noastra de operare si de intretinere a unor solutii durabile si sigure, de transport pe cablu”.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Recent Posts

Ana Birchall va candida la Presedintia Romaniei. Ea a avut pozitii dure fata de Gabriela Firea si Florin Iordache dupa ce a fost exclusa din PSD

Ana Birchall, fost ministru PSD al Justitiei, isi va depune candidatura la Presedintia Romaniei, au…

11 minute ago

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

3 ore ago

Razbunarea Chinei. Beijingul lanseaza o ancheta antidumping privind importurile de carne de porc din UE

China a anuntat luni ca a lansat o investigatie antidumping privind importurile de carne de…

31 de minute ago

Noua strategie militara a Rusiei, panicata ca vin avioanele F-16 in Ucraina. Seful armatei Ucrainei: „Timpul va juca in favoarea noastra dupa ce vor sosi noile arme”

Ucraina a declarat ca fortele rusesti isi intensifica atacurile si incearca sa castige mai mult…

47 de minute ago