Prieteni Lubitz: De ce copilotul Germanwings a ALES tocmai Alpii francezi pentru a prabusi avionul

news

Doi fosti colegi piloti ai lui Andreas Lubitz au explicat,  sambata, de ce copilotul Germanwings a ales Alpii francezi pentru a prabusi avionul.

Ei au declarat pentru Le Parisien, citat de New York Daily News, ca Lubitz avea o obsesie bolnava cu Alpii francezi, o zona pe care o cunostea foarte bine. „Avea o pasiune pentru Alpi, era chiar obsedat”, a declarat unul dintre cei doi fosti prieteni, Dieter Wagner.

El a povestit ca Lubitz a facut cursuri de pilotaj la Sisterton, o comuna din Alpii francezi, in regiunea Haute-Provence.

Anchetatorii au desoperit zilele trecute ca Andreas Lubitz suferise o grava depresie in urma cu sase ani si era de atunci sub supraveghere medicala periodica. Copilotul a traversat ”un episod depresiv greu” in 2009 si a urmat un tratament psihiatric.

Copilotul Andreas Lubitz, care se afla singur in cockpit, se pare ca a prabusit avionul intentionat, a declarat joi procurorul francez implicat in dosarul accidentului avionului Airbus A320 soldat cu moartea a 150 de persoane, printre care cei sase membri ai echipajului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: