Prietenul lui Putin, concert propagandistic in Siria. Marea Britanie: „Incercare nesarata de a distrage atentia” – VIDEO

externe

Orchestra Teatrului Mariinski din St. Petersburg, dirijata de Valeri Gergiev, a concertat zilele trecute in amfiteatrul din orasul sirian Palmira, la o luna dupa ce fortele guvernamentale siriene, sprijinite de aviatia rusa, au recucerit orasul istoric din mainile gruparii Statul Islamic.

Sub bagheta maestrului rus, orchestra a interpretat piese de Johans Sebastian Bach, Sergei Prokofiev si Rodion Schendrin, in fata unei multimi de soldati rusi, ministri si jurnalisti.

Imaginile din concert, difuzate de televiziunea rusa de stat, erau intrerupte de fotografii ale actiunilor militare, demostrand sprijinul oferit de armata rusa fortelor guvernamentale siriene, atunci cand acestea luptau sa elibereze Palmira de militantii ISIS.

Presedintele Vladimir Putin a trimis un mesaj televizat celor circa 400 de spectatori, din resedinta sa de la Soci, in care a vorbit despre necesitatea combaterii terorismului. „Actiunea de astazi a insemnat inconveniente majore si pericole pentru toti, pentru ca va aflati intr-o tara in plin razboi, aproape de locuri in care ostilitatile inca se desfasoara. Pentru asta a fost nevoie de o tarie deosebita si de mult curaj din partea voastra a tuturor.”

Alaturi de Gergiev, la concert si-a dat concursul si un alt apropiat al presedintelui Putin, violoncelistul Serghei Rodulgin, evidentiat recent de Panama Papers, iar din delegatia rusa a facut parte ministrul culturii, Vladimir Medinski si directorul Muzeului Ermitaj.

Autoritatile ruse au declarat ca prin acest concert vor sa-si arate solidaritatea cu fortele armate care lupta in Siria. Gruparea terorista Statul Islamic folosea Amfiteatrul din Palmira pentru executii publice.

In schimb, secretarul britanic de stat insarcinat cu afacerile externe, Philip Hammond, spune ca acest concert a fost „o incercare nesarata de a distrage atentia de la continua suferinta a milioanelor de sirieni. A demonstrat ca nu exista limite pe care regimul sa nu le treaca.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: