Prietenul Olgutei, sef la AEP desi a injunghiat un om de patru ori si apoi a fugit din tara. A facut trei ani de puscarie – Video

politica

Seful Directiei Comunicare de la Autoritatea Electorala Permanenta, Sorin Gabriel Lazar, a fost acuzat de tentativa de omor si a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare dupa ce l-a injunghiat, de patru ori, pe actualul sef al PNL Dolj, Stefan Stoica. Lazar a fost adus la AEP de actualul sef al institutiei, Contantin Florin Mituletu Buica.

Tentativa de omor a avut loc cu trei zile inainte de alegerile prezidentiale din 2000. Lazar era atunci membru al PRM, organizatie condusa in Dolj de Lia Olguta Vasilescu. El a intrat in conflict cu Stefan Stoica, pe atunci membru PD, din cauza unor afise cu candidatii lor la presedintie, Corneliu Vadim Tudor si Petre Roman.

Lazar l-a injunghiat de patru ori cu un cutit pe Stoica in timpul conflictului. In echipa PRM din acea noapte se afla si un anume Marius Mituletu, cel mai probabil ruda cu actualul sef al AEP, Florin Mituletu Buica.

Acuzat de tentativa de omor, Lazar a fugit apoi din tara. Gazeta de Sud scria atunci ca Lazar a fugit din tara, umbland prin Bulgaria, Turcia, Olanda, Costa Rica si SUA. El s-a intors in tara in 2002, fiind asteptat la aeroport de politisti. „Pe drum, am aruncat cutitul. Am ajuns la mine acasa, unde am sunat o cunostinta si am rugat-o sa se intereseze in ce stare a ajuns la spital victima. Cind am auzit ca urmeaza sa fie operat, mi-am dat seama de gravitatea faptei, m-am speriat si m-am decis sa parasesc tara. Recunosc fapta comisa“, a declarat Sorin Lazar in fata procurorului.

Lazar a fost condamnat apoi la trei ani de inchisoare cu executare. Victima sa, Stefan Stoica, a ramas fara splina in urma loviturilor de cutit.

Acum, Lazar este seful Directiei de Comunicare de la AEP, anunta Rise Project. Publicatia mentioneaza ca Lazar a fost angajat fara sa dea concurs, desi este inginer. In plus, Lazar si-a plagiat CV-ul si si-a falsificat declaratia de avere.

Seful AEP, Mituletu Buica, este cel care l-a reabilitat pe Lazar, afirmand ca are o „conduita morala ireprosabila”.

Mituletu Buica a fost instalat de PSD ca sef al AEP.

Mai mult despre:

Comentarii: